duminică, ianuarie 29, 2023

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru menținerea sănătății generale a organismului. Acestea ajută la păstrarea unei greutăți corporale optime, fiind un element important pentru a reduce riscul de a dezvolta aproape orice boală.

Obezitatea este o cauză principală a multor probleme de sănătate grave, precum diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. Greutatea excesivă solicită toate organele, fiind un adevărat pericol pentru corpul tău.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Sedentarismul este, de asemenea, un stil de viață extrem de nociv. Acestea poate duce la multe complicații și probleme în organism și declanșează inclusiv formarea de cheaguri de sânge, o boală foarte urgentă.

Cât sport trebuie să faci?

Pentru a vă menține sănătoși nu este necesar să faceți sport de performanță. Cu toate acestea, este important să mențineți o rutină zilnică sau cel puțin periodică.

Dacă timpul nu îți permite mai mult, 20-30 de minute zilnic sunt de ajuns. Mișcarea nu include numai popularul alergat. Mișcarea poate însemna dans, grădinărit, curățenie, orice activitate care te pune în mișcare este benefică, inclusiv plimbatul obișnuit.

Te-ar mai interesa: Cum să îți dezgheți în câteva secunde parbrizul cu...

„Avem nevoie să ne mișcăm pe durata zilei cât mai des”

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie ce putem face pentru a avea un mod de viață cât mai activ, indiferent de circumstanțe.

„Nu am tot timpul chef sau energie pentru sport. Nu arat tot timpul in forma maxima și nu ma simt tot timpul motivata sa fac sport. Însă ma urnesc mereu sa am 3 sesiuni de antrenament de 30 de minute pe săptămâna, indiferent ce se întâmpla.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Avem nevoie de 180 de minute pe săptămâna in zona de efort și, foarte important, avem nevoie sa ne mișcam pe durata zilei cât mai des. Degeaba facem antrenamente dacă ne petrecem toată ziua așezati pe scaun sau canapea.

Soluția mea este sa îmi tin ședințele învârtindu-ma prin camera de lucru, sa merg pe jos cât de des pot și sa urc pe scări in loc sa iau liftul. Folosesc mereu weekendurile pentru a completa și compensa minutele de antrenament din timpul săptămânii, așa ca sâmbătă și duminica sunt mereu zile de sport pentru mine. Faceți sport constant, nu foarte intens, dar sa fie constant facut, o sa vedem i cat de bine va simtiti!”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private