duminică, mai 28, 2023

Coagularea sângelui este un răspuns normal la vătămare. Uneori, însă, poate duce la crampe, dureri și umflături, iar dacă intră în sistemul circulator, poate fi fatal. Într-un mic studiu, un aliment popular pentru micul dejun a fost legat de această afecțiune.

Cheagurile de sânge se formează de obicei în venele picioarelor, brațelor, inghinală. Atunci când se desprind și călătoresc în alte părți ale corpului, cum ar fi plămânii, reprezintă un risc. De obicei, factorii de risc pentru coagularea sângelui includ intervenția chirurgicală, cancerul și sarcina. Totuși, descoperirile unui mic studiu sugerează că un nutrient găsit în ouă și carne poate crește și riscul de coagulare a sângelui.

Te-ar mai interesa: „Am murit și m-am dus în rai – Sunt at...

Studiul, realizat de Cleveland Clinic, a sugerat că colina, care se găsește în ouă și carne, ar putea face sângele mai predispus la coagulare.

Colina este uneori vândută sub formă de suplimente alimentare fără prescripție medicală.

Este considerat un nutrient esențial care este recomandat pe scară largă pentru o sănătate optimă.

Potrivit Medical News Today, susține diferite funcții ale corpului, inclusiv creșterea celulară și metabolismul.

Corpul produce niște colină, dar majoritatea provine din surse alimentare.

Cercetătorii au descoperit că, totuși, consumul de nutrienți în concentrații mari poate duce la coagularea.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 29 Mai-4 Iunie. Mihai Voropchievici:...

Ei au sugerat că bacteriile din intestine ar putea interacționa cu colina pentru a produce un compus care încurajează trombocitele din sânge să se aglomereze, formând astfel un cheag de sânge.

Echipa a observat prin interacțiunea cu bacteriile intestinale, colina a produs o substanță numită TMAO.

Substanța, care înseamnă N-oxid de trimetilamină, este produsă atunci când bacteriile intestinale descompun o serie de nutrienți din dietă.

Te-ar mai interesa: Simptome de colon iritabil? Aceasta poate fi adevă...

Pentru studiul lor intervențional, cercetătorii au oferit suplimente orale de colină vegetarienilor sănătoși și omnivorilor.

Ambele grupuri au arătat o creștere de 10 ori a nivelurilor plasmatice de TMAO după suplimentarea cu colină.

Ei au observat, de asemenea, o creștere a răspunsului la trombocite, un factor de risc pentru evenimente trombotice.

Potrivit autorului principal al studiului, substanța a fost legată de un risc crescut de cheaguri de sânge, atac de cord și accident vascular cerebral în studiile anterioare.

Te-ar mai interesa: Dietă Oprah. Vedeta este de nerecunoscut după ce a...

Nivelurile ridicate ale substanței în sânge au fost asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare.

Deși riscul de coagulare a sângelui a crescut la oameni, acest lucru ar putea fi minimizat prin consumul de aspirine în doze mici, au spus cercetătorii.

Deși medicamentul a avut succes în reducerea riscului de aglomerare, totuși, nu a eliminat riscul complet.

Este de remarcat faptul că concentrațiile de colină găsite în alimente sunt în general sigure, dar consumul de suplimente cu colină ar putea prezenta riscuri pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Bolile care se manifestă prin umflarea degetelor d...

Cercetătorii studiului, doctorul Stanley L. Hazen de la Clinica Cleveland din Ohio, a spus: „Dacă nu sunt prescrise de medicul dumneavoastră, evitați suplimentele cu colină”.

Alte obiceiuri alimentare care pot crește riscul de coagulare a sângelui includ deshidratarea, deoarece aceasta provoacă îngroșarea sângelui.

Atunci când organismul este lipsit de lichide, vasele de sânge se pot îngusta și ele, un alt factor de risc cunoscut pentru coagulare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private