sâmbătă, aprilie 1, 2023

Pandemia COVID-19, care a afectat acum peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume, a pus pe mulți microbiologi să lucreze pentru a găsi soluții viabile.

În timp ce profesioniștii din domeniul sănătății lucrează zi și noapte în laboratoarele lor pentru a dezvolta teste, vaccinuri și tratamente, oamenii de știință turci au reușit să dezvolte un spray nazal care poate ucide coronavirusul în doar un minut, conform Daily Sabah.

Te-ar mai interesa: Cum îți poți da seama că cineva ți-a făcut farmece...

Soluția numită Genoxyn, care ucide complet virusul, a fost dezvoltată de profesorul asociat dr. Șehime Gülsün Temel, operatorul Dr. Ahmet Ümit Sabancı și dr. Cüneyt Özakın, membru al facultății Departamentului de microbiologie medicală al Universității Uludağ din Bursa.

Cercetătorii au colaborat cu cadre universitare din universitățile Uludağ și Çukurova pentru a testa efectele antimicrobiene și antivirale ale soluției dezvoltate. Studiul a constatat că soluția a împiedicat reproducerea bacteriilor și a virușilor.

Sabanci a spus că și-a desfășurat studiile privind protecția împotriva bolilor înainte de începerea pandemiei de coronavirus: ”Cu Cuneyt Ozakin, am arătat că soluția are activitate antibacteriană și, după ce a început pandemia, ne-am gândit că am putea modifica această soluție pentru a contribui la lupta împotriva Covid-19, așa că am dezvoltat acest spray și l-a trimis la teste de biocompatibilitate”

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Se știa deja că punctele de transmitere ale virusului erau gura și nasul, precum și ochii.

„Studiile noastre au stabilit că soluția a ucis virusul în gură și în țesutul nasului. Moartea virusului într-un timp scurt înseamnă prevenirea intrării acestuia în celule și reducerea numărului de viruși din organism. Dacă soluția poate preveni contaminarea , va fi un bun protector pentru noi „, a explicat Sabancı.

Între timp, Temel a spus că a demonstrat că soluția ucide virusul într-un minut și, cel mai important, a arătat că soluția nu dăunează celulelor epiteliale ale oamenilor din membranele mucoase. „Am demonstrat chiar că are un efect de vindecare asupra acestor celule. Prin urmare, acest lucru înseamnă că este sigur de utilizat, deoarece nu dăunează celulelor umane”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Medic: acestea sunt 5 semne cheie ale demenței „de...

Franța lansează și ea un spray nazal care combate Covid-19

În paralel cu Turcia, și un stat din Uniunea Europeană, Franța, anunță un spray care neutralizează boala SARS-CoV-2 în proporție de 99%.

Pharma & Beauty Group, o companie din Hexagon, va lansa curând un spray nazal capabil să elimine mai mult de 99% din coronavirus.

Spray-ul francezilor este bazat pe apă ionizată, cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene și are un scop preventiv. Poate fi folosit după ce o persoană s-ar fi expus unui risc de a contacta boala, după călătoria cu un mijloc de transport sau mersul la cumpărături, a declarat pentru AFP Laurent Dodet, președintele P&B, scrie cnews.fr.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

Până în prezent, testele clinice efectuate de Institutul de boli infecțioase din Marsilia au concluzionat că acest spray a eliminat mai mult de 99% din virus, în 30 de secunde.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private