Sari la conținut

Spune adio pastilelor de slăbit și înfometării! Poți slăbi folosind legume, fructe și plante, sfat de la nutriționist

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
abundenţă de vitamine și macronutrienți

Spune adio pastilelor de slăbit și înfometării! Când se dorește o slăbire rapidă, oamenii apelează la pastile sau se înfometează, neștiind că unele legume, fructe și plante pot elimina retenţia de apă şi pot chiar să inhibe poftă de dulce.

Lygia Alexandrescu, nutriționist, spune că dimneața trebuie să se consume Fructele cu indice glicemic mare, iar seara cele cu indice glicemic mic.

„Fructele cu indice glicemic mare, dimineaţa, adică banane, citrice, iar după amiază fructe cu indice glicemic mic, afine, căpşune. Avem antioxidanţi de foarte bună calitate, avem acele fibre care se opun apariţiei poftei de dulce şi sunt foarte apoase, ne şi hidratează. Afinele la fel, au antioxidanţi de foarte bună calitate şi în plus, au nişte uleiuri volatile care inhibă poftă de mâncare”, explică Lygia Alexandrescu, nutriționist.

Citeste si:

În procesul de slăbire, salatele nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Meniurile cu deficit caloric trebuie alcătuite din alimente cu valoarea nutritivă mare, pentru că în organism să nu apară dezechilibre, explică explică Oana Dumitrache, medic specialist nutriţie şi boli metabolice.

„Dacă nu consumăm aceste alimente, mai ales fructe şi legume, se instalează nişte carenţe de vitamine. Carenţele vitaminice sunt foarte periculoase, pot deveni ameninţătoare de viaţă”, explică Oana Dumitrache, medic specialist nutriţie şi boli metabolice.

„Salatele, tot ce înseamnă foaie de salată verde şi în special cele cu gust amar”

„Salatele, tot ce înseamnă foaie de salată verde şi în special cele cu gust amar. Anghinare, rucola, salată iceberg, toate acestea sunt extrem de slabe caloric, ne simţim sătui după ce le-am consumat dar, de fapt, e multă apă, e multă clorofilă, lucru care ne ajută să ardem grăsimi. Ridichea se digeră greu şi atunci numărul de calorii pe care corpul îl consumă ca să digere este mult mai mare decât numărul pe care îl aducem”, spune Lygia Alexandrescu.

Un bucătar rcomandă o salată ce ajută în procesul de slăbire.

„Rucola, baby spanac, valeriana, radicchio, roșii cherry şi că să dăm o aromă mai aparte, mix de semințe compus din in, floarea soarelui și semințe de dovleac. Mix de semințe și acum dressing, nu foarte mult, nu în exces. Şi vă poftim la masă, poftă bună!”

Condimentele precum fulgii de chilly, plantele aromatice, usturoiul și boabele de piper roşu sau verde pot potenţa gustului pregătitoare. Ceaiul de anghinare este bogat în antioxidanţi și stimulează arderea grăsimilor, cu condiţia să fie consumat în prima parte a zilei.

Atenţie însă: femeile însărcinate, persoanele cu sistemul imunitar slăbit, dar şi cele cu afecţiuni gastrice ori cardiovasculare trebuie să întrebe medicul înainte să introducă ceaiurile din plante în dietă zilnică, potrivit observatornews.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.