sâmbătă, mai 28, 2022

VENELE sunt esențiale în organism pentru a transporta atât sângele oxigenat, cât și cel dezoxigenat din țesuturi înapoi către și din inimă. Datorită rolului important pe care îl joacă, menținerea venelor sănătoase este vitală și ajută la menținerea sănătății generale și la evitarea afecțiunilor dureroase precum tromboza venoasă profundă (TVP) și venele varicoase.

Dr. Peter Finigan vorbește despre modul în care indivizii își pot da seama dacă au vene nesănătoase și avertizează asupra unei singure poziții comune a corpului care ar putea duce la probleme ale venelor.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Varicele și TVP sunt doar două dintre afecțiunile care se pot dezvolta din cauza venelor nesănătoase. NHS explică că primele, venele varicoase, se dezvoltă atunci când venele devin umflate și mărite.

Varicele

Apar de obicei pe picioare, venele devin albastre sau violet închis și sunt adesea nodulare, bombate sau răsucite în aspect. Aceasta din urmă, TVP, este cauzată de un cheag de sânge în venă. Dacă nu este tratată, afecțiunea poate deveni periculoasă, provocând umflături și roșeață la nivelul piciorului.

Dr. Finigan – un medic clinician cu experiență la UK Vein Clinic, specializat în medicină vasculară – explică că astfel de afecțiuni, deși nu reprezintă un „diagnostic îngrozitor”, ar trebui tratate cât mai curând posibil și îndeamnă persoanele să recunoască dacă au o venă slabă.

Te-ar mai interesa: Simptome de colesterol ridicat: Semnul de avertiza...

Cum ar trebui să știe oamenii că au vene nesănătoase?

„Venele nesănătoase dau două tipuri separate de simptome”, explică dr. Finigan.

„Primul, un pacient ar vedea bulgări albaștri bombați, care se numesc vene varicoase. Și aceasta este o caracteristică vizibilă care poate face adesea pacienții să se simtă conștienți de aspectul lor .

„Atât de vizibile, venele bombate sunt în general vene nesănătoase. Iar cealaltă categorie de simptome sunt mai degrabă cum se simt picioarele tale, ceea ce este puțin mai dificil de descris”.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

„Puteți avea o boală a venelor sau o sănătate precară a venelor fără a avea vene albastre bombate semnificative pe picioare, iar simptomele pe care pacienții tind să le aibă sunt greutatea picioarelor și durerile, mai ales după ce au stat în picioare pentru o perioadă semnificativă de timp. De exemplu, un profesor sau o coafeză poate descoperi că trebuie să se așeze și să-și ridice picioarele, deoarece se ameliorează  simptomele de oboseală dacă își ridică picioarele.”

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private