joi, august 5, 2021

Statul pe scaun este cauza principala a problemelor cardiovasculare, duce la aparitia varicelor, la deformari, uneori grave, ale coloanei vertebrale si la dureri de spate. Iata cateva exercitii simple care

pot fi facute stand pe scaun.

Stai cu fundul pe marginea scaunului. Apleaca capul in fata. Ideal este sa-ti atingi genunchi. Ridica-te incet si lasa-te pe spate pana ce atingi cu ceafa spatarul scaunului. Combina aceasta miscare cu aceea de a-ti ridica picioarele prin contractia muschilor abdominali. Te poti sustine cu mainile de marginea biroului.

Combina aceste miscari si repeta-le de sase-opt ori. Intr-un minut, arzi suplimentar circa 50 de calorii, iti mobilizezi musculatura spatelui, dar si pe cea abdominala si dai un impuls necesar circulatiei venoase, prevenind astfel aparitia varicelor.

In timp ce stai la birou, tine genunchii indoiti cu picioarele asezate pe podea. Pune un picior pe laterala coapsei opuse. In aceasta pozitie, stand cu spatele drept inspira adanc, apoi apleaca-te inainte pastrand spatele drept. Repeta miscarea de trei ori, apoi schimba piciorul. Evident exercitiul presupune sa te descalti.

Porti tocuri, nu? Este foarte frumos, doar ca tocurile provoca o lipsa de mobilitate a gleznei, dureri la nivelul genunchiului. Poti preveni si combate aceste probleme daca faci din cand in cand cateva miscari, de intindere a musculaturii gleznelor si genunchilor.

Imagineaza-ti ca ai intre primele doua degete de la picioare un creion si scrii cu el tot alfabetul. Tine piciorul putin ridicat contractand musculatura abdominala si coapsa. Fa miscarile acestea cu ambele picioare de doua, trei ori.

Una dintre cele mai neplacute dureri de spate este cea dintre omoplati. De cele mai multe ori aceasta durere este efectul unei pozitii incorecte atunci cand lucrezi la calculator si este modul in organismul tau iti spune ca are o problema.

Cea mai buna miscare este sa intinzi mainile deasupra capului si sa-ti tragi umerii spre spate. Toate aceste exercitii

la birou le poti face fara sa te ridici de pe scaun.

Ultimele stiri

Parteneri