joi, august 11, 2022

În urma incediului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, Secția Terapie Intensivă, a fost activat planul roșu de intervenție. Șapte din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid au decedat. Ceilalți pacienți au fost scoși pe geam, într-o operațiune dramatică de salvare.

DSP Constanța anunță că la Spitalul Județean Constanța au ajuns 34 de pacienți, dintre care 11 pe ATI și 11 la secția exterioară de la Agigea.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Doi dintre aceștia sunt în stare mai gravă, restul au stare stabilă.

La Pneumoftiziologie au ajuns 49 de pacienți. Doi au fost deja externați, iar 47 au starea stabilă, sub evaluare.

Spitalul Militar a primit 28 de bolnavi. Dintre aceștia, 4 au fost transferați (3 la Spitalul Județean pe ATI și 1 la Spitalul Mangalia pe ATI).

18 cazuri sunt la spitalul modular și 6 la Spitalul Militar. Toți sunt în stare stabilă.

Raed Arafat: „Instalația de detectare la incendiu nu exista”

„În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU.

Te-ar mai interesa: Medic: De ce tot mai mulți tineri de 30 de ani fac...

Haos în raportările morților de la Constanța

„A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Au venit colegii de la Institutul de Criminalistică, urmează să identificăm tot ce se poate identifica. Din informațiile pe care le am, avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea, să sperăm că nu crește numărul decedaților. Cel mai probabil se va dispune o expertiză să vedem cauzele, dacă pot fi imputate unei persoane sau nu. (…) Nu toți decedații au fost găsiți pe paturi, nu erau toți arși, unii au murit intoxicați cu fum. Din câte știu, o persoană de pe-aici a dat informația că sunt trei decedați la Spitalul Județean, dar de fapt este doar unul”, a declarat Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Te-ar mai interesa: Horoscopul dragostei: Ce nativi fac cuceriri în va...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private