marți, septembrie 27, 2022

ROBERT DE NIRO este legenda de la Hollywood care a câștigat diverse premii pentru talentul său. Cunoscut în special pentru filme precum Taxi Driver și The Godfather II, ceea ce unii nu știu este că vedeta s-a luptat cu cancerul de prostată încă din 2003.

Cunoscut în special pentru colaborările sale strânse cu regizorul Martin Scorsese, De Niro pare să nu înceteze niciodată să lucreze, în mod remarcabil, chiar și atunci când este diagnosticat cu cancer de prostată.

Te-ar mai interesa: Testul degetelor de la mâini. Semnul care arată că...

Rămânând foarte privat cu privire la detaliile sănătății sale, publicistul lui De Niro a lansat o declarație la acea vreme. Acesta scria: „Afecțiunea [cancerul de prostată] a fost detectată într-un stadiu incipient din cauza controalelor regulate, ca urmare a programului său proactiv de îngrijire personală.”

Se pare că cancerul a fost surprins la un screening PSA, care este folosit pentru a verifica nivelul antigenului specific de prostată (PSA) la bărbați. În ciuda controverselor legate de acuratețea acestor proiecții, pentru De Niro, controlul ar fi putut să-i fi salvat viața.

Te-ar mai interesa: Diabet zaharat: simptomele timpurii care apar la n...

Vedeta a trecut imediat printr-un tratament la Memorial Sloan Kettering Cancer Center, din New York, unde s-a raportat că i s-a făcut o prostatectomie – extirparea prostatei, deși acest lucru nu a fost niciodată confirmat oficial de actor sau de reprezentanții săi.

Terminându-și tratamentul în 2004, actorul s-a întors curând la muncă, care la acea vreme se afla într-un film intitulat Hide and Seek, lansat în 2005 de 20th Century Fox.

Te-ar mai interesa: De ce apar durerile de cap dimineața? Care sunt ca...

Vorbind în 2007, după ce De Niro a fost dus în instanță pentru denaturarea stării sale de sănătate, avocatul său Robyn Crowther a oferit o perspectivă rară a călătoriei sale împotriva cancerului, spunând:

„Într-o zi nu ai cancer, iar a doua zi ești diagnosticat și faci, iar asta s-a întâmplat în mijlocul acelor două zile.”

La aces vreme vedeta a făcut această declarație care a ajuns să fie destul de inspiraționaă pentru fani: „Timpul trece. Deci orice ai de gând să faci, fă-o. Fa-o acum. Nu așteptați.”

Te-ar mai interesa: Suferi de spondiloză cervicală? 4 exerciții care p...

Care sunt simptomele cancerului de prostată?

Prostata este o glandă mică în formă de nucă la bărbați. Potrivit NHS, cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați.

Afecțiunea se dezvoltă de obicei lent, așa că este posibil să nu existe semne timp de mulți ani. Prostate Cancer UK este de acord, explicând că majoritatea indivizilor nu prezintă simptome, dar există anumiți factori care înseamnă că este mai probabil să dezvoltați boala.

Te-ar mai interesa: Bebelușii pot avea gust și miros în uter. Studiu: ...

Unul dintre motivele pentru care de obicei nu există simptome se datorează modului în care crește cancerul. Prostate Cancer UK continuă să explice că, dacă cancerul crește în apropierea uretrei și apasă împotriva ei, vor apărea simptome precum dificultăți de urinare.

Cu toate acestea, deoarece cancerul de prostată nu apasă adesea pe uretra, ci crește de obicei pe partea exterioară a prostatei, simptomele nu apar.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private