Sari la conținut

Starea lui Traian Băsescu, internat în spital. Au apărut informații că ar avea probleme cu prostata, dar medicii i-au descoperit altceva

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Traian Băsescu

Traian Băsescu e internat în spital de vineri seara. Primele informații apărute au fost că fostul președinte a ajuns pe mâna medicilor din cauza unor probleme cu prostata. Însă, în urma investigațiilor, medicii i-ar fi descoperit o viroză pulmonară puternică și îl tratează în cadrul secției de boli infecțioase. 

Traian Băsescu se confruntă cu probleme de sănătate, fapt ce a determinat internarea sa la Spitalul Militar din Capitală în seara de vineri. Primele informații apărute sâmbătă, potrivit unor surse apropiate fostului președinte, au fost că motivul internării ar fi fost legat de complicații la nivelul prostatei.

Taian Băsescu, internat pentru o viroză pulmonară puternică

Însă, potrivit ultimelor informații despre starea fostului președinte, în vârstă de 72 de ani, acesta ar fi fost adus la spital din cauza unei viroze pulmonare puternice, iar starea sa de sănătate necesită îngrijiri la secția de boli infecțioase. Din cauza afecțiunilor multiple de care suferă va fi supus unor investigații amănunțite, cu scopul de a determina un plan de tratament adecvat.

Virozele pulmonare sunt infecții cauzate de virusuri, care pot afecta plămânii și căile respiratorii. Aceasta poate include infecții precum gripa, infecțiile respiratorii virale, sau chiar COVID-19.

De-a lungul anilor, Băsescu a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale la glanda tiroidă și la coloana vertebrală. În martie 2022, a fost internat la un spital din Bruxelles după ce a suferit un infarct. Persoanele cu probleme cardiovasculare  preexistente pot avea un risc crescut de complicații cardiace în urma unei infecții severe.

Cu toate acestea, conform surselor din cadrul spitalului, citate de digi24, starea lui este stabilă.

Starea de sănătate a fostului șef al statului este monitorizată cu atenție, iar echipa medicală va lua măsuri corespunzătoare pentru a asigura îngrijirea și recuperarea sa în perioada următoare.

Medic român, despre starea lui Băsescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgență, acomentat cazul fostului președinte Traian Băsescu (72 de ani), care se află internat în spital posibil cu gripă de tip A, acesta având și o serie de afecțiuni pre-existente, dar și aflându-se într-o categorie de risc.

”Nu știm datele medicale, deocamdată vorbim de simple supoziții, dar pe de altă parte, atenție la educația pentru sănătate, căci boala nu ocolește nici foștii președinți, nici cetățenii României, așa că acele semne de alarmă cu febră, frisoane, dureri musculare, stare generală alterată, durere de cap, amețeli impun prezentarea de urgență la spital pentru a nu se ajunge la forme critice”, a spus medicul Ciuhodaru la România TV, subliniind că internarea lui Băsescu a fost una firească, în contextul în care acesta se află în categoria persoanelor cu risc.

Totodată, medicul a precizat că anual, între 5 și 15 % dintre români se internează cu probleme respiratorii acute, mai ales în sezonul rece, un sezon al virozelor.

”În fiecare an, între 5 și 15% dintre români se internează cu probleme respiratorii acute, mai ales în sezonul virozelor și dacă ai și factorii de risc și vorbesc de o vârstă de peste 65 de ani, probleme pulmonare, bronhopneumopatia obstructivă cronică, dacă ești și fumător, lucrurile acestea pot să evolueze nefavorabil, iar printre cele mai frecvente complicații ale gripei, care ar trebui să fie o afecțiune banală, tratată în 7 zile, și cu cât se intervine mai repede, cu atât pronosticul ar trebui să fie mult mai bun.

Gândiți-vă că astfel de pacienți, cu probleme respiratorii sau neurologice ori cardiace, pre-existente, pot dezvolta ca și complicații pneumonii, crize de astm bronșic, miocardita, afectarea inimii, și insuficiența cardiacă.

Este necesară monitorizarea și asigurarea unui tratament adecvat în condiții de spitalizare, tocmai pentru a nu se ajunge în astfel de situații.

Virozele nu se tratează cu antibiotice, așa cum fac foarte mulți dintre noi. Și din păcate și celelalte tipuri de terapie se fac după ureche. Iar asta duce la apariția a numeroase complicații, selecționarea unor germeni rezistenți și forme severe de boală”, a mai spus medicul.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel