Categories: Ştiri sănătate

Statistică ÎNGRIJORĂTOARE în România. Numărul DIABETICILOR este într-o continuă creștere, ce e de făcut?

Diabetul este o afecţiune a cărei incidenţă poate fi diminuată prin prevenţie, prin eliminarea factorilor de risc, iar educaţia pentru sănătate şi politicile de sănătate constituie instrumentele de luptă împotrivă acestei afecţiuni.

„Din nefericire, ţara noastră se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de diabet zaharat. Conform statisticilor aferente primului semestru al anului 2017, există peste un milion de persoane cu diabet zaharat în evidenţa medicilor diabetologi. Diabetul este afecţiune a cărei incidenţă poate fi diminuată prin prevenţie, prin diminuarea factorilor de risc. Educaţie pentru sănătate şi politicile de sănătate cu accent pe prevenţie constituie instrumentele de luptă. Doar prin dialog şi colaborarea tuturor actorilor cu responsabilitate în domeniu putem asigura managementul integrat al acestei afecţiuni. Înţelegerea şi conştientizarea importanţei prevenţiei încă din copilărie, adoptarea unor comportamente şi a unui stil de viaţă sănătos încă de la cele mai fragede vârste vor avea ca efect pe termen lung reducerea incidenţei diabetului în special de tip 2 şi implicit îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei”, a declarat consilierul de stat în Administraţia Prezidenţială Diana Păun, marţi, în cadrul conferinţei-dezbatere „Femeia, în contextul diabetului zaharat… Poveşti de viaţă”, organizată de Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România şi Sănătatea Press Group.

Ea a spus că Administraţia Prezidenţială susţine prioritar tema prevenţiei şi a educaţiei pentru sănătate.

În cadrul conferinţei, Asociaţia „Suflet pentru Dulcinei”, sub auspiciile Federaţiei Asociaţiei Diabeticilor din România, a lansat Coaliţia pentru Diabetul Juvenil, care îşi propune identificarea şi promovarea unor măsuri pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor şi adolescenţilor cu diabet iar un prim obiectiv se referă la asigurarea dispozitivelor ce permit monitorizarea permanentă a glicemiei.

Totodată, la eveniment, Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România a lansat Carta Albă a Diabetului, un document care analizează situaţia persoanelor cu diabet din România, percepţia acestora cu privire la sistemul de îngrijire şi care identifică direcţii concrete menite să îmbunătăţească îngrijirea şi calitatea vieţii românilor care suferă de diabet.

Carta Albă a Diabetului poate fi accesată pe www.fadr.ro.

Recent Posts

Sfârșitul lumii se apropie. Un nou studiu prezice data unei extincții masive a oamenilor

Sfârșitul lumii se apropie? Un nou studiu sumbru indică faptul că dacă am opri imediat…

5 minute ago

Guta: tot ce trebuie să știi

Guta, cunoscută și sub denumirea populară de podagră, este o afecțiune inflamatorie a articulațiilor, care apare…

25 de minute ago

Decorațiuni fermecătoare cu mușcate pentru sărbătorile de Paște

Decorațiuni cu mușcate pentru masa de Paște! Mușcatele colorate sunt ideale pentru a aduce o…

45 de minute ago

Sfântul Efrem cel Nou, mare mucenic şi tămăduitor. Rugăciune pentru a avea avea copii

Safântul Efrem cel Nou Marele Mucenic din Nea Makri este prăznuit de creștinii ortodocși de…

o oră ago

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Zodiile protejate de ASTRE

Astrele îndeamnă toate cele 12 zodii la o perioadă de introspecție. Nu vor exista certuri…

o oră ago

Se dau BANI DE LA STAT! Persoanele care vor primi 3500 lei lunar. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede majorarea indemnizației pentru veteranii de război…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic