Sari la conținut

Stațiunea balneară unde se găsește „elixirul negru”. Se spune că Vlad Țepeș s-a tratat AICI

statiuni balneare
sursa foto: Romania TV
tratament balnear

În fiecare an, numeroși vizitatori ajung aici, nu numai pentru peisajele și natura înconjurătoare, cât și pentru tratamente și pentru centrul spa care funcționează pe tot parcursul anului. Lacu Sărat reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale Brăilei.

Stațiunea Lacu Sărat, un paradis de relaxare și bunăstare

Alma Health & Spa Retreat este amplasat în stațiunea Lacu Sărat. Obiectivul său este să repună Brăila pe harta turistică a țării și să pună la dispoziție tratamente și terapii cu nămol sapropelic, oferind cele mai eficiente tratamente și terapii spa și wellness, pentru a crea o experiență de top pentru turiști.

La doar un sfert de oră de mers cu mașina de Brăila, Stațiunea Lacu Sărat a câștigat statutul de destinație de importanță națională începând din 2021. De atunci, autoritățile locale au înțeles că trebuie să o modernizeze pentru turiști.

Alma Health & Spa Retreat reprezintă unica stațiune premium din zona Lacului Sărat.

Este un complex bogat în facilități care includ o plajă privată, piscine cu apă dulce și apă sărată, un Aquapark, un centru Spa (Alma Wellness & Spa), precum și un centru de sănătate (Alma Health Center), notează EVZ.

Stațiunea Lacu Sărat, amplasată pe raza județului Brăila, a ajuns de-a lungul timpului să devină un reper în rândul persoanelor care doresc tratamente balneare și relaxare în inima naturii.

Situată în câmpia Bărăganului, la numai 5 kilometri de Brăila, aceasta stațiune captează atenția datorită patrimoniului său generos și a unei vechi legende legate de proprietățile vindecătoare ale lacului sărat.

statiuni balneare
sursa foto: Romania TV

Se spune că Vlad Țepeș s-a tratat AICI

Conform unei legende, pe timpul lui Vlad Țepeș, se presupune că soldații și caii săi ar fi fost vindecați în apa mirifică a lacului, fapt care a contribuit la faima sa de loc de tămăduire.

Pe parcursul veacurilor, stațiunea balneară a reprezentat un loc de tratament frecventat de numeroase personaje precum Alexandru Vlahuță, Nicolae Carandino sau Panait Istrati, care au apelat la terapiile cu nămol de la Lacu Sărat.

Începând cu începutul secolului XX, stațiunea balneară a fost recunoscută la nivel internațional grație tratamentelor reumatice pe care le oferă nămolul său sapropelic.

Recunoașterea a atras după sine o intensificare a numărului de vizitatori și dezvoltarea infrastructurilor locale, transformând Lacu Sărat într-un renumit loc de vindecare.

În prezent, stațiunea balneară oferă în continuare tratamente de calitate, reușind să atragă vizitatori din toată țara și din străinătate, scrie PROTV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel