Sari la conținut

Stațiunea din România considerată magică. Apa își schimbă culoarea în funcție de anotimp și are puteri vindecătoare

statiuni balneare
sursa foto: facebook statiunea sacelu, gorj
tratament balnear

De la prima atestare a stațiunii balneare Gorj s-au scurs 1735 de ani. Conform spuselor, se presupune că toți cei care s-au îmbăiat în aceste ape s-au vindecat de boli și alte afecțiuni. Unica stațiune balneară din Gorj are și astăzi un succes formidabil.

Mai multe afecţiuni pot fi tratate la Băile Săcelu, printre care și: boli ale aparatului locomotor (afecţiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare, osteoporoză); afecţiuni neurologice periferice (pareze uşoare, paralizii); afecţiuni ale sistemului nervos central; afecţiuni ginecologice; afecţiuni ale aparatului respirator; afecţiuni digestive, hepato-biliare şi renale.

Stațiunea Săcelu este situată în localitatea Săcelu. Se învecinează cu Dealul Ciocadia (579 m) la est și Dealul Săcelu (570 m) la vest. Localitatea Săcelu se remarcă prin caracteristici temperat-continentale, cu influența dominantă a maselor de aer mediteraneene și adriatice. Despre apele din stațiune se spune că au puteri vindecătoare, scrie EVZ.

statiuni balneare
sursa foto: facebook statiunea sacelu, gorj

Apele din Săcelu își schimbă culoarea

Stațiunea din România considerată magică.„Un fenomen interesant pe care îl prezintă apa celor patru bazine de la Săcelu este culoarea diferită pe care o capătă. în funcție de anotimp.

Studii de specialitate efectuate in cadrul Institutului de Inframicrobiologie București, începand cu anul 1979, au evidențiat faptul că microorganismele care trăiesc in aceste bazine si dinamica lor pe parcursul anului sunt principalele cauze care provoacă colorarea diferita a apei. Dintre acestea, bacteriile sulfuroase si fotosintetizante colorate de obicei în roșu și verde determină nuanță predominanta a apei.

Culoarea verde-deschisă sau verde-alburiu, din bazinul 3, este pusa pe seama proceselor de oxidare pe care le suferă apa de foraj ce pătrunde în bazin. Apa din bazinul 4 poate suferi variații bruște ale culorii. Ea poate fi zmeurie, roz-lăptoasă, verzui-albicioasă sau verzui-închisă, colorația predominantă fiind dată de bacteriile care se dezvoltă în masă și care prezintă un caracter instabil, acestea înlocuindu-se cu mare viteză“, se aratăpe site-ul Complexului Energetic Oltenia, care deține complexul.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel