miercuri, decembrie 8, 2021

Stem SURE, reprezentanta in Romania a StemCare, cea mai importanta banca de celule stem din Scandinavia, a implinit recent 5 ani de existenta.  Stem SURE si-a inceput oficial activitatea in aprilie 2009, iar prima recoltare a fost realizata cateva luni mai tarziu, in luna iunie.

Cu toate ca 2009 a fost un an marcat de recesiune la nivel european, StemCare a avut o activitate prolifica in tarile in care este prezenta, luand cu asalt si piata din Romania.

Te-ar mai interesa: Ce este sindromul inimii frânte? Specialist: În ac...

“Stem SURE a fost prima banca occidentala care a intrat in tara noastra si a treia companie la nivel local (celelalte doua stocau deja in Romania). Banca a venit ca raspuns la o nevoie neacoperita de piata autohtona. Parintii din Romania isi doreau sa aiba si optiunea de a stoca celulele stem intr-o banca specializata, din afara tarii, experimentata, cu vechime in domeniu. StemCare este una dintre primele banci din Europa, care a luat fiinta in 2002 si are, astfel, o traditie la nivel international de 12 ani. O dovada a faptului ca intrarea in Romania a Stem SURE, in 2009, nu a fost o greseala il constituie tocmai progresul pe care am reusit sa il inregistram in toata perioada de regres economic. Stem SURE s-a mentinut in topul primelor trei banci din tara in toti acesti 5 ani de existenta, in ceea ce priveste numarul de recoltari”, a declarat dr. Bogdan Ivanescu, presedintele Stem SURE.

Te-ar mai interesa: Statistică îngrijorătoare. 60% dintre români merg ...

Infiintarea companiei in anul 2009 a facut parte din programul de extindere a StemCare la nivel european, piata locala dovedindu-se a fi una cu potential major.

“Tarile din sud-estul Europei au aratat de-a lungul timpului o deschidere mai mare decat statele vestice in privinta recoltarii si stocarii de celulele stem la nastere. Spre exemplu, in Portugalia sau Spania, numarul de recoltari ajungea si la 15% din numarul nasterilor, in timp ce, in sud-est, regiune in care se incadreaza si Romania, procentul recoltarilor raportate la numarul de nasteri era de circa  8%”, a precizat presedintele Stem SURE.

Te-ar mai interesa: 86 de elevi și copii de grădiniță, depistați pozit...

In decursul celor 5 ani, cifra de afaceri a Stem SURE a crescut de aproximativ 12 ori, au fost efectuate aproximativ 5000 de recoltari, iar numarul de angajati a urcat de la 5, la 18.

“In ultimii doi ani, Stem SURE a inregistrat o crestere de 5% la nivelul numarului de recoltari si estimam ca si in urmatorii ani vom pastra acelasi ritm ascendent”, mai afirma dr. Bogdan Ivanescu.

Printre provocarile principale pe care le-a intampinat filiala autohtona a StemCare in cei cinci ani de existenta, se numara atat intensificarea concurentei, cat si constangerile financiare ale populatiei tinere.

Te-ar mai interesa: Ce încearcă să îți transmită visele. Nu ignora ace...

“Am avut momente de rascruce in toti anii de recesiune economica. A fost foarte clar si pentru noi ca parintii aveau disponibilitati din ce in ce mai mici de a investi in servicii precum cele prestate de noi. Mai mult, noi provocari au inceput sa apara odata cu intrarea in piata a altor companii. Astfel, daca in 2009, la nivel local, functionau trei banci de celule stem, la ora actuala, avem 18 astfel de companii”, a precizat dr. Bogdan Ivanescu.

Te-ar mai interesa: Primul centru din România care angajează, în mod d...

Printre inovatiile prin care Stem SURE si-a facut simtita prezenta si autoritatea in piata se numara: primul recipient bicompartimentat pentru stocarea celulelor stem, prima asigurare pentru terapii cu celule stem, prima companie implicata in campanii de responsabilitate sociala, prima si singura banca distinsa de catre Camera de Comert Bucuresti cu o diploma pentru management sigur si de calitate, dar si prima banca de celule stem din Romania implicata in proiecte de cercetare a multiplicarii celulelor stem.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri