Sari la conținut

Știai că apa îmbuteliată are termen de valabilitate? Iată de ce! Este recomandat să o eviți cu orice preț după această dată

Sursa: Unsplash

Din cuprinsul articolului

Apa nu are termen de valabilitate. Cu toate acestea, faptul nu se aplică și în cazul sticlelor în care aceasta este păstrată. Apa îmbuteliată are termen de valabilitate deoarece sticlele de plastic expiră.

Apa îmbuteliată în sticle de plastic are un termen de valabilitate strict, care nu trebuie depășit. Odată cu trecerea timpului, plasticul se degradează și eliberează în apa stocată substanțe chimice.

Apa îmbuteliată expiră!

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii alimentare, în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, USAMV Cluj-Napoca susține că există un motiv foarte bun pentru care apa îmbuteliată expiră. De asemenea, el insistă ca aceasta să fie evitată după ce termenul de valabilitate a fost depășit.

„Apa nu expiră, dar sticlele în care se îmbuteliază au un termen limitat de valabilitate”, spune renumitul specialist în gastronomie.

Și nu e bine să cumpărăm și să consumăm apă cu termen de valabilitate depășit, pentru că aceasta poate avea consecințe grave asupra sănătății organismului nostru.

„După expirarea termenului de valabilitate, sticlele din plastic vor elibera substanțe chimice în apa îmbuteliată, aspect care duce la modificări de gust și miros”, a notat Dan C. Vodnar, pe pagina de Facebook intitulată „Știință cu sare și piper

Sfatul nu este întâmplătorul, având în vedere că există o multitudine de studii care fac referire la pericolul din spatele particulelor de plastic. Acestea se acumulează în toate organele esențiale, au descoperit cercetătorii.

Astfel, produsele care pot lăsa urme de plastic în organism, inclusiv sticlele de plastic degradate, trebuie să fie evitate pentru a proteja organismul pe termen lung.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel