Sari la conținut

Știai că îți pui sănătatea în pericol când faci curat? Cele mai frecvente greșeli. Bacteriile se răspândesc peste tot și pot duce la îmbolnăvire

bolii Parkinson

Curățarea și igienizarea casei sunt foarte importante pentru sănătatea generală a organimsului. Acumularea lucrurilor și dezordinea pot da naștere unor focare de bacterii și agenți patogeni dăunători.

Cu toate acestea, deși se presupune că exact curățenia este cea care ne salvează de la îmbolnăvire, uneori, se poate întâmpla chiar opusul.

Anumite greșeli compromit efortul tău de a face curățenie și, cu atât mai mult, cresc riscul de răspândire a bacteriilor în toata casa, îmbolnăvindu-te. Iată e greșeli trebuie să eviți de acum atunci când faci curat.

Greșelile care îți pot afecta sănătatea atunci când faci curățenie

Un medic american dezvăluie cum lucrurile pe care le folosim pentru curăţare pot deveni surse de răspândire a germenilor şi bacteriilor în toată casa. Oricine a curăţat vreodată o suprafaţă plină de praf ştie că acesta are ca efect imediat apariţia strănutului. „Praful este cel mai comun motiv pentru apariţia astmului şi alergiilor“, spune Jennifer Caudle, medic şi profesor la Şcoala de Medicină Osteopatica din Rowan, SUA, potrivit realitatea.net.

Cele mai comune greșeli

Nu aerisiți în timp ce faceți curat

„Păstraţi interiorul casei dvs. bine ventilat în timp ce curăţaţi praful. Deschideţi ferestrele şi uşile. Recomandat este să aerisiţi păturile, covoarele şi alte textile care pot fi scoase la soare. Razele ultraviolete acţionează ca un antibacterian, ajutând la uciderea acarienilor“, spune specialistul.

Folosiţi același burete pentru toate diverse suprafețe

Din păcate, instrumentele de curăţare pot deveni surse de împrăştiere a germenilor şi pot răspândi bacterii. „Vă recomandăm să aveţi un burete pentru curăţarea aragazului şi un altul pentru chiuvetă. O modalitate foarte bună de a face acest lucru este alegerea unor bureţi în diferite culori“, recomandă Caudle.

Plimbaţi murdăria dintr-o parte în alta

„Când curăţaţi suprafeţele în sens circular, pur şi simplu luaţi toată murdăria şi o puneţi în acelaşi loc. Pulverizaţi suprafaţa şi ştergeţi în formă de S, începeţi din colţul din stânga sus şi mătuiţi până la dreapta“, recomandă medicul. De asemenea, o altă greșeală comună este aceea că nu lăsăm produsele să acționeze. Citiți cu atenție instrucțiunile pentru a beneficia de cel mai bun rezultat.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel