Sari la conținut

Știință sau ideologie? E firesc să îți dorești să ai acces la date științifice.

Fumătorii din lumea întreagă merită să aibă posibilitatea de a face alegeri informate. Pentru fumătorii adulți care nu renunță la fumat, progresele înregistrate în știință și tehnologie au dus la dezvoltarea unor alternative fără fum care au potențialul de a fi mai puțin nocive decât continuarea fumatului.

Din păcate, ideologiile și dezinformarea stau adesea în calea fumătorilor care doresc să afle informații despre alternative mai puțin dăunătoare. De asemenea, îi împiedică pe fumătorii care nu renunță să treacă la alternative mai bune, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, ei vor continua să fumeze țigări, una dintre cele mai dăunătoare modalități de a consuma nicotină.

Din acest motiv, o conversație deschisă despre rezultatele științifice cu privire la produsele fără fum este în interesul fumătorilor și al celor cărora le pasă de ei.

Știință sau ideologie? Ce spun datele științifice

Așadar, iată ce spune știința:

  1. Fumul de țigară conține niveluri ridicate de substanțe nocive, care sunt cauza principală a bolilor asociate fumatului.
  2. Alternativele fără fum pot produce niveluri mult mai scăzute ale acestor substanțe chimice. Acestea creează dependență și nu sunt lipsite de riscuri, dar sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.
  3. Produsele fără fum pot grăbi eradicarea fumatului.

 

Pentru cei care nu renunță, alternativele fără fum pot reduce mult efectele nocive în comparație cu continuarea fumatului. Pe lângă eforturile de a încuraja renunțarea completă la tutun și la produsele cu nicotină – care este cea mai bună alegere pentru fumători – acestea pot ajuta tot mai mulți oameni să lase țigările în urmă.

Atunci când deciziile se bazează pe dovezi științifice, sunt șanse mari să se producă o schimbare pozitivă. Guvernele și autoritățile publice au un rol cheie în prezentarea informațiilor corecte despre alternativele la fumat pentru cei care nu renunță. O abordare pragmatică a sănătății publice este în interesul tuturor și permite fumătorilor care nu renunță să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la sănătatea lor și să aibă acces la alternative fără fum, care sunt mai puțin nocive decât țigările.

Material realizat cu susținerea Philip Morris România

Popescu Daniela

Popescu Daniela, jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel