Sari la conținut

ȘTIRE ȘOC: Scurgere de documente secrete! Oamenii de știință din Wuhan și SUA au planificat să creeze noi coronavirusuri. Care a fost scopul lor final?

Institutul de Virologie din Wuhan
O vedere aeriană a Institutului de Virologie Wuhan. Oamenii de știință din Wuhan au negat în mod constant crearea Sars-CoV-2 într-un laborator CREDIT: AFP prin Getty Images / Hector Retamal
O vedere aeriană a Institutului de Virologie Wuhan. Oamenii de știință din Wuhan au negat în mod constant crearea Sars-CoV-2 într-un laborator CREDIT: AFP prin Getty Images / Hector Retamal

Din cuprinsul articolului

Oamenii de știință din Wuhan și SUA plănuiau să creeze noi coronavirusuri care nu existau în natură prin combinarea codurilor genetice ale altor viruși, arată propunerile, potrivit The Telegraph.

Documentele unei cereri de finanțare prezentate Agenției SUA pentru Proiecte de Cercetare Avansată (Darpa), difuzată luna trecută, arată că echipa internațională de oameni de știință a planificat să amestece date genetice ale tulpinilor strâns legate și să dezvolte virusuri complet noi.

Un expert în genetică care lucrează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a descoperit planul după ce a studiat în detaliu propunerile, a spus că dacă Sars-CoV-2 ar fi fost produs în acest fel, ar explica de ce nu s-a găsit niciodată un corespondent în natură.

Până în prezent, cel mai apropiat virus natural de Sars-CoV-2 este o tulpină numită Banal-52, care a fost raportată din Laos luna trecută și care are 96,8% din genom. Cu toate acestea, oamenii de știință se așteaptă ca un strămoș direct să fie în jur de 99,98 la sută – și niciunul nu a fost găsit până acum.

Propunerile Darpa, transmise grupului de analize a originilor pandemiei Drastic, arată că echipa a planificat să ia secvențe din coronavirusuri naturale și să le folosească pentru a crea o secvență nouă, care a fost o medie a tuturor tulpinilor.

„Vom aduna secvențe / date ARN dintr-un panou de tulpini strâns legate și vom compara genomii cu lungimea completă, scanând polimorfismele uninucleotidice unice, reprezentând erori de secvențiere. Genomii vor fi sintetizați comercial folosind tehnici stabilite, lungimea genomului ARN și electroporarea pentru a recupera virusurile recombinante,” se arată în cererea depusă.

Genomul viral ar fi fost sintetizat din secvența computerului, creând astfel un genom al virusului care nu exista în natură, dar arată natural, fiind o medie a virușilor existenți. Ulterior, ARN-ul ar fi pus într-o celulă, iar virusul, recuperat de acolo.

„Acest lucru creează un virus care nu a existat niciodată în natură, cu o nouă” coloană vertebrală”, dar este foarte asemănătoare, pentru că este media coloanei vertebrale naturale”, a spus expertul.

Placeholder image for youtube video: _1x8jF3iZgI

Cererea a fost respinsă

Propunerea nu a fost aprobată, iar baza de date a tulpinilor virale de la Institutul de Virologie Wuhan a fost scoasă offline aproximativ 18 luni mai târziu, făcând imposibilă verificarea activității oamenilor de știință de acolo. Cercetătorii institutului au negat în mod constant crearea coronavirusului în laboratorul lor.

Propunerea de cerere de finanțare a fost prezentată de zoologul britanic Peter Daszak în numele unui grup, care a inclus Daszak EcoHealth Alliance, Institutul de Virologie Wuhan, Universitatea din Carolina de Nord și Duke NUS din Singapore.

Crearea unui virus mediu „ideal” ar fi putut să facă parte dintr-un plan de a crea un vaccin care să funcționeze pe coronavirusuri, au mai spus experții.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel