Sari la conținut

Știrea momentului despre NAȘTEREA la domiciliu: Ce trebuie să știe femeile însărcinate

Sursa foto: unsplash.com

Știrea momentului despre NAȘTEREA la domiciliu: Ce trebuie să știe femeile însărcinate

În cazul femeii din judeţul Neamţ, care a ales să nască acasă asistată de o moaşă şi a murit, Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat că nu este în regulă din punct de vedere legal ceea ce s-a întâmplat, dar încearcă să facă o adaptare legislativă încât să fie mai clare prevederile.

„Sigur că discutăm de o problemă destul de complexă, aici discutăm de o opţiune a unei persoane care, în loc să se adreseze sistemului public de sănătate, a decis să nască acasă.

Exercitarea dreptului de liberă practică de către asistenţi medicali, de către moaşe, de către medici se face în unităţile sanitare sau, după caz, acolo unde există situaţii de activitate de medicină de urgenţă se poate face, sigur, la domiciliu, dar nu ne referim la naşteri. Cred că lucrul acesta este foarte clar. Deci, o situaţie nefericită.

O să vedem dacă putem adapta legislaţia încât să fie mai clare prevederile, dar, în mod evident, ce s-a întâmplat acolo nu este în regulă din punct de vedere legal şi nu există niciun fel de act normativ care să precizeze o astfel de posibilitate”, a explicat Rafila, la Palatul Parlamentului, citat de Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel