Sari la conținut

Stresul în rândul copiilor: 5 moduri de a contracara emoțiile copleșitoare

Stresul în rândul copiilor: 5 moduri de a contracara emoțiile copleșitoare

Adulții nu sunt singurii care sunt împovărați de greutatea stresului. Copiii pot suferi de această problemă. Cu toate acestea, din păcate, stresul în rândul copiilor este adesea interpretat greșit ca fiind un comportament infantile și trecut cu vederea.

Stresul este un rău deranjant care poate pune stăpânire asupra celor mai puternice minți.

Stresul poate avea un impact semnificativ asupra sănătății mentale și fizice a oamenilor. Mai multe persoane, din întreaga lume, suferă de stres în fiecare zi. Unii suferă și de perioade prelungite de stres, cunoscute și sub denumirea de stres cronic.

Cu toate acestea, adulții nu sunt singurii care sunt împovărați de greutatea stresului și și copiii pot suferi de această problemă. Din păcate, stresul în rândul copiilor este adesea interpretat greșit ca comportamente infantile și trecut cu vederea.

Aceasta este o problemă majoră care trebuie abordată pentru a asigura sănătatea copiilor.

5 moduri de a contracara stresul în rândul copiilor

Iată câteva sfaturi pentru eliminarea stresului pentru copii:

Practicați exerciții de respirație: studiile au arătat că exercițiile de respirație pot avea beneficii calmante asupra organismului. În încercarea de a scăpa de stres, piteți organiza sesiuni de meditație și yoga și să efectuați exerciții de respirație cu copiii. Ajutați-i să treacă prin stres pentru a-și relaxa mintea și corpul. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea anxietății.

Identificați semnele de suferință: pentru a reduce stresul în rândul copiilor, este extrem de important să identificați semnele de suferință. Acest lucru poate ajuta nu numai la reducerea stresului și a anxietății, dar poate ajuta și eforturile bine organizate și canalizate. Unele semne de stres la copii sunt oboseala, tremuratul, enurezisul, durerile de stomac, agresivitatea etc.

Spuneți-le cum vă simțiți: atunci când sunt stresați, copiii tind să imite tiparele de răspuns la stres ale părinților lor. Tiparele înșelătoare pot avea un impact dăunător asupra sănătății mintale a copiilor. Prin urmare, este recomandat să fii transparent cu privire la sentimentele tale cu copiii tăi, pentru a-i ajuta să-și înțeleagă mai bine emoțiile.

Comunicați cu copiii: a vorbi cu copiii dvs. este unul dintre cei mai importanți pași pentru asigurarea sănătății lor mintale. Comunicați cu ei, întrebați-i despre gândurile lor, manifestați interes pentru viața lor și spuneți-le că sunteți oricând prezent în cazul în care au nevoie de tine.

Ajutați-i să-și noteze gândurile: notarea factorilor care induc stresul s-a dovedit a fi benefică pentru a face față stresului. Când încercați să reduceți stresul la copii, ajutați-i să-și noteze gândurile tulburătoare și să desfășoare activități de scris distractive.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel