marți, octombrie 4, 2022

Stresul poate fi o cauză a vertijului? Care sunt cauzele și măsurile preventive ale afecțiunii.

Vertijul este o afecțiune în care te simți amețit, iar împrejurimile par să se învârtească și să se miște în timp ce stai nemișcat. Vertijul nu este o afecțiune medicală în sine, cu toate acestea, ar putea rezulta din mai multe alte probleme de sănătate, de la infecții la formarea de cristale de carbonat de calciu în urechea internă.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biseri...

Amețeala poate fi adesea confundată cu vertij, dar sunt diferite una de cealaltă. Vertijul este un fel de amețeală în care cineva simte că mediul lor înconjurător se învârte în timp ce stau nemișcați. Totuși, amețelile te fac să te simți dezechilibrat.


Cele mai frecvente simptome ale vertijului sunt

  • amețeli,
  • dureri de cap,
  • greață,
  • vărsături,
  • probleme de auz,
  • dificultăți de vedere în timpul mișcării
  • leșin.

Cu toate acestea, acestea sunt doar câteva dintre ele și o persoană poate prezenta și alte simptome.

Stresul și vertijul nu au o legătură directă, dar stresul ar putea fi o cauză potențială a vertijului. Stresul poate juca un rol în disfuncția sistemului vestibular și orice deteriorare a sistemului vestibular poate duce la vertij.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...


Stresul poate fi o cauză a vertijului? Legătura dintre stres și vertij

Când ești stresat, corpul tău eliberează niveluri ridicate de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care poate avea un impact asupra transmiterii informațiilor neuronale de la sistemul vestibular la creier.

Acești hormoni ar putea perturba apoi neurotransmisia în creier, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la amețeli. Alte substanțe chimice, cum ar fi histamina și neurosteroizii, sunt de asemenea eliberate atunci când sunteți stresat și acestea pot afecta și neurotransmisia care duce la vertij.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Măsuri de prevenire a vertijului cauzat de stres

Dacă stresul este cauza vertijului pentru tine, este important să minimizezi stresul și asta te poate ajuta în cele din urmă cu afecțiunea. Puteți asculta muzică sau medita sau puteți face un fel de antrenament ușor pentru a vă reduce stresul.

De asemenea, ai putea vorbi cu prietenii sau familia despre sursa stresului tău, iar ei te pot ajuta.

Mai mult, ar trebui să reduci și consumul de cofeină și alcool.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private