marți, octombrie 4, 2022

Stresul poate fi alungat simplu: Top 3 alimente antistres. Cu toții le avem în bucătărie și ne pot ajuta să alungăm stresul simplu și eficient.

Tot mai întâlnit în ultima perioadă, din diferite motive, stresul poate fi ținut la distanță și prin metode simple și eficiente. Pe lângă sport, plimbări în aer liber și timp de calitate petrecut cu cei dragi, mai avem la îndemână și anumite alimente.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Ei bine, nu, nu este vorba de dulciuri, bombe calorice… De altfel, pe fond nervos se consumă alimente total neindicate, nesănătoase și pline de calorii. Aceasta este tendința celor nervoși, arată studiile.

Iar acest lucru este o mare greșeală pentru că dulciurile cu un conținut mare de zahăr, prăjelile, chipsurile etc. nu doar îngrașă, dar cresc nivelul de stres.

Iată ce ne ajută să ținem stresul departe, fără a ne pune sănătatea în pericol și fără un aport de calorii. Ba, dimpotrivă, am putea spune!

Bogate în vitamina C

În top 3 alimente antistres se află portocalele. Bogate în vitamina C, care contribuie la stimularea imunității, portocalele pot fi consumate ca atare sau sub formă de fresh.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Întărește o...

Vitamina C ne ajută foarte mult în lupta cu stresul, notează wowbiz.ro.

Când suntem stresați, nervoși, anxioși, organismul nostru eliberează mai mulți radicali liberi, pe care această vitamină îi neutralizează rapid.

Antioxidanți ce ajută creierul

Bun la gust, laptele este bogat în vitamina B12, minerale, proteine, calciu și antioxidanți. Toate acestea luptă împotriva radicalilor liberi eliberați de stres în corp și astfel, ne ajutăm să ne liniștim.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Totodată, specialiștii afirmă că proteina din lapte ajută la scăderea tensiunii arteriale, având efect calmant. Laptele este bogat și în potasiu, care ameliorează tensiunea musculară și a crampelor. Laptele este recomandat mai ales înainte de culcare, întrucât asigură un somn liniștit.

Poate fi consumat în orice moment al zilei și, pentru mulți dintre noi, este nelipsit dimineața la cafea.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Flavonoizi, antioxidanți

Consumată în cantități moderate, ciocolata neagră, cea cu un conținut redus de zahăr și cu un conținut mare de cacao, peste 75%, este un adevărat balsam pentru suflet și nu numai.

Conține antioxidanți și gustul său minunat ne face să uităm de tot ce ne-a supărat. De altfel, ciocolata neagră este foarte bună și pentru sănătate.

Ciocolata conţine flavonoizi, antioxidanţi naturali cu multiple beneficii pentru inimă. Astfel, ciocolata ajută la reducerea tensiunii arteriale şi minimizarea riscului de formare a cheagurilor de sânge în ardere.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biseri...

De asemenea, antioxidanţii din cacao sunt de 15 ori mai puternici decât cei care se găsesc în afine, considerate până nu demult cele mai bune alimente antioxidante.

Tot pentru eliminarea stresului mai sunt bune și: ceaiul de mușețel, avocado, fisticul, spanacul, brânza de vaci, fructele de pădure, nucile, fulgii de ovăz, ceaiul negru și ceaiul verde.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private