Sari la conținut

Strigăt de disperare. Zi de zi, sute de pacienţi mor în spitalele româneşti

Spitalele românești, pline de pacienți pe moarte. Colegiul Medicilor din București a transmis o scrisoare deschisă adresată tuturor românilor, intitulată „Strigăt de disperare”.
Reprezentanții organizației profesionale spun că medicii sunt disperați pentru că zi de zi pierd sute de pacienţi care mor în spitalele româneşti, pentru că oricât de multe eforturi ar face, această boală COVID le ia pacienţii, pentru că, din păcate, de prea multe ori au auzit: nu pot să respir, nu sunt vaccinat.

Diferența dintre vaccinați și nevaccinați

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof. dr. Cătălina Poiană, dă asigurări că informaţiile furnizate privind vaccinarea se bazeaza pe dovezile ştiinţifice pe care le au la dispoziţie în momentul comunicărilor, iar relaţia dintre medic şi pacient este bine să se bazeze pe încredere.

Totodată, aceasta menţionează că și o persoană vaccinată se poate îmbolnăvi, și o persoană vaccinată poate dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2, dar proporția acestor cazuri este mult mai mică în rândul persoanelor vaccinate față de cele nevaccinate.

Vaccinarea ajută la gestionarea pandemiei

Profesor dr. Cătălina Poiana mai adaugă că știința și medicina bazată pe dovezi ne spun, inclusiv prin vocile forurilor internaționale de referință în domeniul sănătăţii, că vaccinarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei COVID-19.

Știinţa şi medicina bazată pe dovezi ne spun, inclusiv prin vocile forurilor internaţionale de referinţă din domeniul sănătăţii, că vaccinarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei de COVID-19.

Covid în România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 15.733 de cazuri noi de COVID-19, o scădere ușoară a infecțiilor cu coronavirus față de ziua anterioară. Alte 390 de decese au fost raportate de autorități. La ATI sunt 1.676 de pacienți cu COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

În România au fost confirmate, până acum, 1.398.264 de infectări cu coronavirus. În total, în România au murit 40.461 de persoane infectate cu coronavirus.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: