Strigătul unui sucevean: Românii vor autostrăzi! Șî eu! Omul de afaceri a construit singur primul metru de autostradă din Moldova

Strigătul unui sucevean: Românii vor autostrăzi! Șî eu! Omul de afaceri a construit singur primul metru de autostradă din Moldova
Strigătul unui sucevean: Românii vor autostrăzi! Șî eu! Omul de afaceri a construit singur primul metru de autostradă din Moldova

Inițiativă fără precedent în România! Un om de afaceri din Suceava a construit singur primul metru de autostradă din Moldova!

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a construit simbolic un metru de autostradă la Suceava, între Voroneţ şi Putna, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni. El spune că vrea astfel să atragă atenția asupra amânării excesive a construirii unei autostrăzi în Moldova.

Primul metru de autostradă a costat 4.500 de euro și ar urma să fie „inaugurat” pe 15 martie, la ora 15. Demersul survine după ce antreprenorul susține că a fost de mai multe ori pe punctul de a muri în trafic și că a pierdut inutil ani din viață la volan.

Proiectul a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă în care a fost prezentat filmul construcției primului metru de autostradă din Suceava, scrie republica.ro.

Omul de afaceri a tipărit și a oferit, în ultimele șase luni, peste trei milioane de afișe, iar acum a anunțat că oferă gratuit și autocolante cu mesajul „România vrea autostrăzi” celor care doresc să se alăture manifestului.

În plus, omul de afaceri sucevean îi cheamă pe toți românii să i se alăture manifestului său, prin asumarea sloganului #șîeu, ca gest de solidaritate a întregii țări cu cetățenii din regiunea Moldova.

„Suntem singura provincie istorică din Romania cu zero kilometri de autostradă după aproape 30 de ani de la Revoluție. Am fost astfel condamnați la izolare economică și foarte mulți oameni și-au pierdut viețile în traficul din nord-estul țării din cauza lipsei drumurilor decente. Sunt mirat că această zonă de graniță a Uniunii Europene a fost uitată, neglijată și sfidată. Este momentul ca aceste lucruri să se schimbe”, a adăugat Ștefan Mandachi.

Inițiatorul a anunțat că pe 15 martie, de la ora 15:00, va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul său către autorități și către cetățeni. Astfel, la ora inaugurării metrului simbolic de autostradă, omul de afaceri va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA, care au în total 850 de angajați și cifră anuală de afaceri de 27,6 milioane euro. Mai mult, el spune că se va autosuspenda din profesia de avocat pentru un an de zile, în semn de protest pentru toți avocații care nu pot să-și reprezinte clienții din țară, deoarece nu au pe unde să circule.

 

Sursa FOTO: republica.ro

64 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox