duminică, noiembrie 28, 2021

Boala Parkinson este o tulburare neurodegenerativă care evoluează progresiv și influențează în mod semnificativ viața pacienților. Conform unui studiu, dezvoltarea afecțiunii poate fi cauzată de o substanță

Te-ar mai interesa: Medic infecționist: doar așa ne putem proteja de n...

cancerigenă, regăsită în multe produse de uz casnic. 

În general, boala se manifestă la persoanele cu o vârstă de peste 60-65 de ani. Cu toate acestea, există anumite cazuri în care simptomele se pot manifesta și mai devreme. Această tulburare neurodegeneratică afectează funcțiile motorii ale corpului. cei care suferă de Parkinson încep să se miște mai greu, să se deplaseze, să vorbească și să gesticuleze cu dificultate.

Simptomele nu sunt evidente în stadiul incipient, fiind adesea ignorate. În timp, pe măsură ce boala evoluează, simptomele devin tot mai pronunțate și încep să-și pună amprenta

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

asupra calității vieții.

Boala Parkinson. Cauza neașteptată descoperită de cercetători

Cercetătorii au descoperit un nou factor de risc pentru Parkinson: o subtanță care se găsește în numeroase produse de curățenie.

Deși majoritatea cazurilor nu au o cauză clară, cercetătorii cred că un factor declanșator este expunerea la tricloretilenă (TCE), substanță folosită în degresarea industrială, curățarea chimică, dar și în produse de uz casnic, cum ar fi cele de lustruit pantofi și produse de curățat covoare, scrie The Guradian, citat de Digi24.

Legătura dintre această substanță și probleme

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

grave de sănătate a fost dovedită de muncitorii care au fost expuși la TCE la locul de muncă. Un studiu din 2008 care a analizat aceste date a arătat că TCE este un factor de risc pentru Parkinson. Și un studiu realizat în 2011 a adus dovezi, constatând „o creștere de șase ori a riscului de Parkinson la persoanele expuse la locul de muncă la tricloretilenă (TCE)”.

Substanța afectează organismul în timp

TCE este o substanță cancerigenă, cunoscută ca factor de risc pentru mai multe tipuri de cancer. Legătura dintre TCE și Parkinson poate fi adesea trecută cu vederea pentru că primele

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

semne ale bolii pot apărea și după zeci de ani de la expunerea la TCE. În timp ce unele persoane care au intrat în contact cu boala se pot îmbolnăvi rapid, altele pot lucra sau trăi în locuri contaminate o mare parte din viață înainte de a dezvolta simptome de Parkinson.

Deși această substanță este interzisă în multe țări din Europa, nu există restricții în mare parte din SUA, contaminând aerul, solul și apa în zonele industriale. Specialiștii estimează că TCE este prezentă în peste 30% din apele subterane din SUA.

În timp ce anumiți cercetători nu cred că TCE din apa potabilă este suficientă

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

pentru a provoca boli, dr. Ray Dorsey îi contrazice. „Numeroase studii dovedit că apa de la robinet poate provoca boala Parkinson. Iar în acest caz, de vină nu este doar TCE, ci și pesticidele,” spune specialistul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri