Categories: Ştiri sănătate

STUDIU: Când ești cel mai contagios cu virusul SARS-CoV-2? Iată care este perioada cu cea mai mare probabilitate de transmitere!

Un nou studiu a relevat perioada în care poți fi cel mai contagios cu virusul SARS-CoV-2. Iată care este diferența dintre simptomatici și asimptomatici, precum și pericolele la care te poți expune.

Potrivit Huffpost, dacă suferi de Covid-19, perioada în care ești cel mai contagios sunt primele 5 zile de la manifestarea simptomelor. Cu toate acestea, există diferențe între simptomatici și asimptomatici, din acest punct de vedere. Studiul sugerează că asimptomaticii pot elimina mai repede virusul din organism, ceea ce îi poate face contagioși pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Cercetătorii s-au bazat pe elemente esențiale care însoțesc virusul și perioada sa contagioasă. Acestea includ:

  1. Doza virală prezentă în organism pe parcursul bolii
  2. Perioada de timp necesară pentru a elimina virusul
  3. Izolarea virusului în laborator, unde se observă procesul de multiplicare

Specialiștii au comparat rezultatele cu alte două tuplini virale de coronavirus pentru a determina de ce Covid-19 s-a răspândit atât de repede.

Ei au descoperit că virusul pătrunde în zona superioară a căilor respiratorii, fiind prezent cu cea mai mare cantitate virală în primele 5 zile de la manifestarea simptomelor. Descoperirea a fost semnificativă, întrucât se consideră că zona superioară este cea responsabilă pentru transmiterea virusului.

Cu toate că încărcătura virală pare să fie aceeași atât la persoanele cu simptome, cât și fără, asimptomaticii pot elimina virusul mai repede din organism. Acest lucru înseamnă că ambele categorii pot fi la fel de infecțioase, însă asimptomaticii sunt contagioși pentru mai puțin timp.

Studiul poate avea un impact asupra măsurilor de carantinare și izolare, însă este nevoie de o cercetare mai amănunțită. Totodată, cercetătorii subliniază că lista simptomelor are nevoie de o îmbunătățire.

”Trebuie să facem cunoscută o serie largă de simptome, inclusiv simptomele ușoare care apar în prima fază a bolii. Momentan sunt cunoscute cele predominante pe parcursul infecției”, suține Muge Cevik, liderul studiului.

 

Recent Posts

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

27 de minute ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

57 de minute ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

o oră ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

2 ore ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic