joi, mai 26, 2022

Persoanele cu forme de COVID-19 ușoare care nu suferă de alte simptome tradiționale  de„covid lung” pot prezenta în continuare probleme de atenție și memorie deteriorate la șase până la nouă luni după infecție, a constatat un studiu realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Problemele cognitive care afectează nivelurile de concentrare, împreună cu uitarea și oboseala, sunt trăsături ale COVID lung – o afecțiune care îi afectează pe unii după o criză inițială de infecție – dar nu a fost stabilit cât de răspândite ar putea fi problemele cu durata de atenție în urma infecției cu COVID-19.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

În cadrul studiului, participanțiu care au fost testați pozitiv pentru COVID-19 anterior, dar nu au raportat alte simptome tradiționale lungi de COVID, au fost rugați să finalizeze exerciții pentru a-și testa memoria și capacitatea cognitivă.

Cercetătorii au descoperit că participanții au fost semnificativ mai slabi la amintirea experiențelor personale, cunoscute sub numele de memorie episodică, până la șase luni după infecție.

Ei au avut, de asemenea, o scădere mai mare a capacității lor de a menține atenția în timp decât persoanele neinfectate până la nouă luni după infecție.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

„Ceea ce este surprinzător este că, deși supraviețuitorii noștri COVID-19 nu s-au simțit mai simptomatici la momentul testării, ei au prezentat o atenție și o memorie degradate”, a spus dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală, Universitatea din Oxford, potrivit Reuters.

„Descoperirile noastre arată că oamenii pot experimenta anumite consecințe cognitive cronice timp de luni de zile”.

Te-ar mai interesa: Raport UNICEF: cum au ajuns țările bogate ale lumi...

Cercetătorii au spus că indivizii de-a lungul timpului au demonstrat că memoria episodică și durata atenției au revenit în mare parte la normal după șase și, respectiv, nouă luni.

De asemenea, participanții au avut rezultate bune la testele altor abilități cognitive, inclusiv memoria de lucru și planificare, în analiza a 136 de participanți.

Stephen Burgess de la Unitatea de Biostatistică MRC de la Universitatea din Cambridge a subliniat numărul mic de persoane implicate în studiu, adăugând că acesta nu a fost randomizat.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

„Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, diferențele dintre grupurile COVID și non-COVID în ceea ce privește mai multe măsuri specifice ale capacității cognitive analizate în acest studiu au fost izbitoare”, a spus el.

„În ciuda limitărilor cercetării non-randomizate, pare puțin probabil ca aceste rezultate să poată fi explicate prin diferențe sistematice între grupurile care nu au legătură cu infecția cu COVID”.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private