miercuri, mai 31, 2023

Studiu. Consumul zilnic de cafea scade riscul de insuficiență cardiacă și boli coronariene cu 10% până la 15%. 

Colegiul American de Cardiologie tocmai i-a făcut pe iubitorii de cafea foarte fericiți! Prin prezentarea rezultatele studiului său în trei părți, studiul arată că consumul de două până la trei căni de java pe zi este asociat cu un risc scăzut de boli de inimă și cu o longevitate crescută a vieții.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Cercetătorii au studiat datele colectate de la peste 500.000 de persoane care au fost urmărite pe o perioadă de 10 ani și au descoperit că consumul moderat de cafea poate fi benefic pentru inimă, împreună cu alte proprietăți sănătoase.


Studiu. Consumul zilnic de cafea scade riscul de insuficiență cardiacă și boli coronariene cu 10% până la 15%. 

Primul studiu a urmărit 382.535 de persoane fără boli de inimă cunoscute pentru a vedea modul în care consumul de cafea a afectat dezvoltarea problemelor cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral.

A arătat că două până la trei căni zilnice de cafea au scăzut riscul de:

  • insuficiență cardiacă și boli coronariene cu 10% până la 15%,
  • riscul de deces cauzat de inimă sau accident vascular cerebral mai mic decât acei participanți care au păstrat o cană pe zi.

Al doilea studiu s-a concentrat pe peste 34.000 de persoane care aveau boli cardiovasculare existente, care este de obicei grupul despre care furnizorii de servicii medicale se îngrijorează că ar putea avea probleme cu efectele stimulatoare ale cafelei.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Studiul a constatat că consumul de două până la trei căni de cafea pe zi a fost asociat cu un risc scăzut de deces la pacienții cu aritmie, iar participanții cu fibrilație atrială (AFib) au avut „cu 20% mai puține șanse de a muri decât cei care nu consumau cafea”.

În ciuda beneficiilor, autorul principal al studiului a spus că oamenii ar trebui probabil să evite creșterea consumului de cafea peste cele mai benefice două până la trei căni pe zi.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...


Cafeaua, beneficii nenumărate pentru sănătate

A treia parte a studiului lansat de Colegiul American de Cardiologie descompune relația dintre cafea și bolile cardiovasculare în funcție de tipul de cafea consumată, fie că a fost instant, măcinată, cu cofeină sau decofeinizată.

Cercetătorii au descoperit că două până la trei căni de cafea instant sau măcinată au fost legate de un risc scăzut de artere blocate, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral și aritmii. În ceea ce privește beneficiile cardiovasculare, studiul a constatat că cafeaua cu cofeină a fost preferată față de cele decofeinizate.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Healthline raportează că băuturile cu cofeină, dintre care una este consumată zilnic de 80% din populația lumii, de multe ori sunt proaste pentru efectele lor stimulatoare care pot fi de fapt mai benefice decât se credea odinioară.

Pe lângă faptul că te trezește dimineața, cofeina găsită în cafea vă poate stimula metabolismul, îmbunătăți sănătatea intestinului și reduce riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, scleroza multiplă și unele tipuri de cancer.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Cafeaua cu cofeină este, de asemenea, legată de o scădere cu 16% până la 18% a riscului de boli de inimă la bărbații și femeile care consumă una până la patru băuturi zilnic. Sunt necesare studii suplimentare asupra unei părți mai largi a populației generale pentru a oferi rezultate mai concludente, iar oamenii ar trebui să țină cont de preferințele lor individuale și de istoricul de sănătate atunci când consumă cafea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private