Sari la conținut

Alimentul care scade riscul de boli cardiovasculare cu 32 de procente. Sistemul cardiovascular vizibil imbunatatit

mic dejun

Alimentul acesta are un beneficiu uimitor. Potrivit ultimelor studii, imbunatateste vizibil sanatatea sistemului cardiovascular si scade riscul bolilor asociate cu 32 de procente, un scor semnificativ, cand ne gandim cat de raspandite sunt bolile de inima.

Este vorba de o gustare satioasa si delicioasa, pe care oamenii de stiinta ne recomanda sa o introducem in meniu.

Conform unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, migdalele reprezinta gustarea ideala. Si, in plus, contribuie si la imbunatatirea sanatatii sistemului cardiovascular.

Participantii la studiu au fost barbati si femei cu varste intre 30 si 70 de ani, toti prezentand un risc ridicat pentru dezvoltarea de afectiuni cardiovasculare. Dupa 2 saptamani in care au consumat gustari obisnuite, participantii au fost impartiti in 2 grupuri. Unul a consumat migdale neprocesate, iar celalalt a continuat sa consume timp de 4 saptamani acelasi tip de gustari ca la inceput. Ambele tipuri de gustari reprezentau 20% din totalul zilnic de aport caloric.

La finalul celor 6 saptamani, cercetatorii au masurat indicatorii metabolici de sanatate cardiaca din ambele grupuri.

Cei din grupul care a consumat migdale aveau o imbunatatire a functiei endoteliale, care este un indicator al aparitiei, progresiei si manifestarii aterosclerozei. Ateroscleroza se caracterizeaza prin acumularea de grasimi si colesterol pe peretii arterelor si poate conduce la grave probleme de sanatate daca ramane netratata.

Citeste continuarea…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel