Sari la conținut

Studiu COVID-19. Bebelușul născut dintr-o mamă parțial vaccinată are anticorpi

natalitate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semnal de alarmă privind scăderea ratelor de fertlilate

Studiu COVID-19. Bebelușul născut dintr-o mamă parțial vaccinată are anticorpi.

O fetiță născută doar la trei săptămâni după ce mama ei a primit prima doză de vaccin COVID-19 Moderna are anticorpi împotriva virusului. Mama, care lucrează în domeniul sănătății din Florida, a dezvoltat anticorpi COVID-19, după ce a primit prima doză de vaccin anti-covid. Potrivit oamenilor de știință de la Florida Atlantic University, testarea a relevat că acei anticorpi trecuți prin placentă pot oferi o protecție potențială viitorului ei copil.

În timp ce rapoartele din trecut au arătat cum mamele care au avut COVID-19 pot naște bebeluși cu anticorpi, autorii cred că mama din Florida este prima care înregistrează modul în care vaccinurile din timpul sarcinii pot face același lucru.

Studiu COVID-19. Nu se știe clar cât de protectivi sau de durabili sunt anticorpii

Autorii Dr. Paul Gilbert și Dr. Chad Rudnick au numit raportul lor un „studiu de oportunitate” norocos, deoarece au reușit să găsească și să urmărească o persoană însărcinată care nu a avut niciodată COVID. Dar care a primit vaccinul târziu în timpul sarcinii.

„Vaccinările materne pentru gripă și TDaP au fost bine studiate în ceea ce privește siguranța și eficacitatea pentru protecția nou-născutului prin trecerea placentară a anticorpilor”, au scris în lucrare Paul Gilbert și Chad Rudnick.

Potrivit insider.com, după ce s-a născut bebelușul, medicii i-au testat sângele din cordonul ombilical pentru depistarea anticorpilor din vaccin. De asemenea au efectuat alte teste tipice, cum ar fi grupa sanguină.

Aceștia au reușit să detecteze anticorpii COVID-19 IgG (tipul care indică recuperarea), sugerând că bebelușul are o anumită protecție împotriva virusului. Deși cât de mult sau cât durează nu este clar.

Cercetările viitoare ar trebui să arate dacă există un moment ideal pentru ca o persoană gravidă să se vaccineze pentru a maximiza protecția împotriva virusului pentru copilul ei. Autorii spun că rezultatele lor au fost realizate pe baza a ceea ce se știe despre modul în care funcționează vaccinul. 

„Am fost foarte încântați să vedem, odată ce rezultatul testului a revenit, că anticorpii din vaccinul mamei au trecut de fapt prin placentă la nou-născut”, a declarat Rudnick pentru WPTV, o filială NBC din West Palm Beach.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel