duminică, noiembrie 28, 2021

Imunizarea artificială, prin intermediul vaccinurilor anti-COVID, este cea mai eficientă formă de protecție împotriva coronavirusului, susțin specialiștii. Serurile limitează transmiterea virusului și,

Te-ar mai interesa: Uniunea Europeană propune un termen de expirare pe...

de asemenea, reduc în mod semnificativ riscul de a dezvolta forme grave de boală.

Doza a treia este necesară pentru a consolida răspunsul imun împotriva infecției COVID. Aceasta este recomandată anumitor persoane, la un anumit interval de timp după schema inițială.

De asemenea, doza a treia contribuie la evitarea consecințelor următoarelor valuri. Deși acestea ar putea să apară, presiunea pe sistemul medical, formele grave de boală și decesele vor fi reduse în mod considerabil.

Doza a treia contribuie la ameliorarea formelor severe

Numărul zilnic al persoanelor care se vaccinează în România

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

scade în continuare, comunică RRA.

Ieri au primit prima doză sau serul în doză unică aproape 17.000 de români, aproape 25.000 au finalizat schema completă, iar peste 23.000 au fost imunizați cu a treia.

Un studiu recent realizat de compania farmaceutică Pfizer și o clinică medicală din România confirmă eficiența dozei a treia care contribuie atât la creșterea nivelului de anticorpi, cât și la ameliorarea formelor severe ale bolii.

Doza a treia, foarte eficientă

Cercetătorii spun că eficienţa celei de-a 3-a doze se observă la toate categoriile de vârstă, fără diferenţe majore între acestea.

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

Mai mult decât atât, inclusiv procentul persoanelor din categoria 51-70 de ani, care prezentau într-o proporţie mai mică de 71% anticorpi cu titlul protector la 6 luni de la rapel, a crescut semnificativ după administrarea boosterului, până la aproape 100%.

Reprezentanţii companiei medicale susţin că, dacă ritmul vaccinării va încetini, cel mai probabil vom înregistra un val 5 din luna februarie.

Cercetătorii mai menţionează că ţările care vor introduce măsuri ferme de limitare a mişcării persoanelor nevaccinate vor ieşi mai devreme din criza socială şi economică şi vor reintra în

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

normalitate.

690.000 de doze de vaccin Pfizer au ajuns în România

Peste 690.000 de doze de vaccin produs de Pfizer-BioNTech au sosit astăzi pe aeroportul din Otopeni. Transportul către centrele de stocare din București, Constanța, Brașov și Iași este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Serurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă, precizează autoritățile. Până în acest moment, România a recepționat aproape 17 milioane de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar circa 10,9 milioane au

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri