Sari la conținut

Studiu: Femeile care detin pisici si papagali prezinta un risc mai crescut de cancer

Noi cercetari efectuate la Universitatea Sudica din Georgia fac legatura intre detinerea animalelor de companie si riscul de aparitie a mai multor forme de cancer.

Dr. Jian Zhang, un epidemiolog din Statele Unite, a condus un studiu despre animalele de companie si cancer. Rezultatele sunt cel putin interesante. Acesta a descoperit ca detinerea unui companion nu este chiar atat de benefica pentru sanatate.

Contrar opiniei populare, pisicile nu aduc atat de multe avantaje organismului uman, ci dimpotriva. Ele si papagalii sunt animalele care au influentat cel mai mult studiul, cainii avand un impact aproape egal cu zero.

Testul de Sanatate Nationala si Nutritie este o cercetare pe termen lung, care vizeaza studiul a peste 13 mii de de persoane din Statele Unite. Acest studiu a inceput in anul 1950, iar din 1988 au inceput sa se colecteze si date referitoare la aparitia bolilor autoimune.

Posesorii de animale se confrunta mai frecvent cu probleme de respiratie, multi dintre ei fiind deja diagnosticati cu astm.

Jumatate dintre participantii la studiu detin animale de companie. De asemenea, acestia sunt, de regula, mai tineri, mai activi din punct de vedere fizic si cu o situatie materiala mai buna decat cei ce nu au niciun animal.

Cu toate acestea, ei nu sunt si mai sanatosi. Multi dintre posesorii de animale fumeaza sau sufera deja de boli respiratorii, precum astmul.

Acest studiu despre animalele de companie a avut ca punct de interes cancerul. Mai exact, masura in care acesta apare la posesorii si non-posesorii de patrupezi sau pasari.

Detinatorii de pisici au de trei ori mai multe sanse sa dezvolte cancer colorectal in timpul vietii.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel