marți, iunie 6, 2023

Studiu. Lungimea degetelor poate prezice severitatea bolii Covid. Testosteronul scăzut și estrogenul ridicat ar putea fi un predictor al severității bolii.

Când vă uitați la degete, este posibil să observați că degetul inelar este de fapt mai lung decât degetul arătător. Cercetările anterioare au demonstrat că acest lucru înseamnă că ați fost expus la mai mult testosteron înainte de naștere, bărbații având adesea degete inelare mai lungi decât degetele arătător și femeile având adesea degete arătător mai lungi. Acest lucru este un marker relativ de încredere al testosteronului prenatal.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Studiu. Lungimea degetelor poate prezice severitatea bolii Covid

Cu toate acestea, testosteronul are, de asemenea, unele implicații interesante în severitatea COVID-19, deoarece bărbații sunt mai susceptibili de a face boli severe atunci când sunt infectați și unii oameni de știință cred că testosteronul ar putea fi legătura.

Prin urmare, este posibil ca lungimea degetelor unei persoane să fie un marker pentru severitatea COVID-19. Potrivit unui nou studiu preliminar, datele de la pacienții spitalizați au arătat o creștere semnificativă a severității bolii la persoanele cu ceea ce studiul numește cifre „feminizate”. Descoperirile sunt publicate în revista Scientific Reports.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Cercetătorii cred că această corelație poate adăuga mai multe dovezi la ipoteza conform căreia testosteronul scăzut și estrogenul ridicat, atât la bărbați, cât și la femei, ar putea fi un predictor al severității bolii și ar putea fi chiar folosit ca o modalitate de a identifica grupurile cu cel mai mare risc.

„Diferențele „feminizate” în raporturile de cifre la pacienții spitalizați susțin opinia conform căreia persoanele care au avut un nivel scăzut de testosteron și/sau un nivel ridicat de estrogen sunt predispuse la exprimarea severă a COVID-19.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Acest lucru poate explica de ce grupul cel mai expus riscului este bărbații în vârstă”,  a declarat într-un comunicat profesorul John Manning de la Echipa de Tehnologie, Exerciții și Medicină a Sportului Aplicat al Universității Swansea, care a lucrat în colaborare cu Universitatea de Medicină din Lodz din Polonia și Spitalul Universitar Karolinska din Suedia.

Testosteronul scăzut și estrogenul ridicat, atât la bărbați, cât și la femei, ar putea fi un predictor al severității bolii

„Acest lucru este semnificativ pentru că, dacă este posibil să se identifice mai precis cine este probabil să fie predispus la COVID-19 sever, acest lucru ar ajuta la țintirea vaccinării”, a spus el. „Diferențe dreapta-stânga în raporturile cifrelor (în special 2D:4D și 3D:5D) pot ajuta în acest sens.”

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Pentru a identifica orice legătură, echipa de oameni de știință a luat 54 de pacienți spitalizați cu COVID-19 și 100 de controale, comparând diferite rapoarte ale lungimii degetelor împreună cu cât de severă a fost boala lor.

Ei au descoperit că persoanele cu degete mici mai scurte în comparație cu celelalte degete de pe aceeași mână au experimentat COVID-19 mai sever decât cei cu rapoarte mai tipice ale cifrelor, iar cei cu diferențe mai mari în a 2-a și a 4-a cifră de pe ambele mâini au avut șanse semnificativ mai mari de a spitalizare.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Lucrarea se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care leagă testosteronul cu COVID-19, folosind testosteronul atât ca antiviral împotriva COVID-19, dar și inhibând testosteronul ca tratament separat pentru a reduce severitatea.

Profesorul Manning și echipa speră acum să îmbunătățească dimensiunea eșantionului în munca lor curentă, pe care o vor anunța în curând.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private