Sari la conținut

Studiu: Obezitatea este cauzată și de acest lucru. Este IMPOSIBIL de evitat!

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Studiu: Obezitatea este cauzată și de acest lucru. Este IMPOSIBIL de evitat și perspectivele sunt destul de sumbre, oricât am încerca să fim de optimiști.

 

Kilogramele multe în exces, adică obezitatea, este o problemă extrem de complicată, complexă și care duce la efecte din cele mai grave în multe cazuri.

Pentru că este unul dintre factorii de risc pentru apariția cancerului, bolilor metabolice, de inimă etc., este și o problemă de sănătate publică.

De vină pentru obezitate sunt, în principal, stresul, stilul de viață complet haotic, dezechilibrat, alimentația nesănătoasă, sedentarismul, dar pot exista și cauze mai puțin cunoscute. Din păcate, unele dintre acestea sunt imposibil de evitat.

Te îngrași cu aer? Da…

De pildă, aerul este un alt factor care poate duce la obezitate. Da, aerul! Oricât ar părea de ciudat, este un factor extrem de important și dăunător din cauza poluării tot mai mari. Și dacă mâncarea mai poate fi tăiată de pe listă, cu aerul ce facem?

Că de respirat, n-avem cum… Trebuie să respirăm și nu o putem face într-un balon în care să existe doar aer curat, pur, din vârf de munte pe unde nu trece nici țipenie de om, darămite mașini și alți factori poluanți.

Ei bine, iată că celebra expresie, potrivit căreia, „ne îngrășăm și de la o gură de aer” începe să aibă sens. Și asta o confirmă oamenii de știință  de la University of Michigan, citați de Science Daily. 

 

Potrivit studiului realizat de cercetătorii citați de Science Daily, cele mai afectate sunt femeile de 40-50 de ani.

De parcă nu era suficientă menopauza, că este fix categoria de vârstă afectată, iată că până și aerul contribuie la adăugarea kilogramelor în plus.

„Femeile la vârsta de 40 și 50 de ani, care se expun aerului poluat pe termen lung, în special la niveluri mari de particule fine de dioxid de azot, au observat creșteri în circumferința corpului”, explică Xin Wang, expert în domeniul epidemiologiei la Școala de Sănătate Publică a Universității din Michigan.

Cercetătorul este și primul autor al studiului, la care au participat peste 1.600 de femei caucaziene, de culoare, chineze și japoneze, perioada analizată fiind între anii 2000 și 2008.

Din păcate, vestea este incredibil de proastă pentru populația din România, o țară în care poluarea aerului a intrat și în atenția Curții de Justiție a UE, dar degeaba.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel