joi, martie 30, 2023

CANCERUL este dificil de abordat, deoarece este o boală cu evoluție rapidă, care se răspândește rapid prin țesuturi. Cu toate acestea, cercetările au arătat că o serie de compuși vegetali ar putea încetini progresia acesteia. Potrivit unui studiu timpuriu, un cocktail de șase molecule de plante ar putea suprima creșterea cancerului de sân cu 80 la sută.

Servicii mai bune de screening și depistare precoce au îmbunătățit drastic ratele de supraviețuire, dar boala rămâne incurabilă. Mai mult, celulele tumorilor maligne trebuie tratate precoce pentru a preveni invadarea țesutului vecin.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

Cercetătorii au explorat diverse căi în încercarea de a aborda boala și mulți cred că compușii naturali pot avea valoare antidotică. Potrivit cercetărilor lor, un cocktail de șase compuși vegetali care conțin celule ucigătoare de cancer ar putea opri răspândirea bolii, prin reglarea hormonilor și a inflamației.

În cercetările timpurii publicate în Journal of Cancer, cercetătorii au descoperit că șase compuși naturali au ucis 100% din probele de celule de cancer de sân atunci când  au fost combinați.

Compușii au fost obținuți dintr-o serie de legume, fructe, condimente și rădăcini de plante.

Te-ar mai interesa: AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer...

Liderul studiului Madhya Raj, PhD, profesor de cercetare în Obstetrică și Ginecologie la Centrul de Științe ale Sănătății LSU din New Orleans, a declarat: „Una dintre cauzele primare atât ale recidivei cancerului de sân, cât și ale deceselor este un grup mic de celule stem canceroase. care se sustrage de la terapie.

Celulele adesea multi-rezistente la medicamente au capacitatea de a genera noi tumori, de aceea este extrem de important să se dezvolte noi abordări pentru un tratament mai eficient și mai sigur al cancerului de sân”.

Te-ar mai interesa: Medicii gastro-intestinali împărtășesc alimente pe...

Cancer la san

Pentru studiul lor, cercetătorii s-au uitat la compuși renumiți pentru că au fitonutrienți protectori, înainte de a se stabili pe șase.

Cei șase compuși au fost curcumină (turmeric), izoflavonă (soia), indo-3-carbinol (plante crucifere, C-ficocianina (spirulină), resveratrol (struguri) și quercetină (găsetă în fructe, legume și ceai).

Există dovezi substanțiale că fiecare dintre acești compuși joacă un rol în inducerea morții celulelor tumorale, dar studiul sugerează că aceștia pot funcționa mai eficient atunci când sunt combinați.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Pentru a le testa eficacitatea, cercetătorii au examinat fiecare compus în mod independent atât pe celulele canceroase de sân, cât și pe celulele de control.

Aplicat singur, efectele fiecărui compus au fost nesemnificative.

Atunci când sunt combinați, totuși, fitonutrienții au suprimat creșterea celulelor canceroase de sân cu mai mult de 80 la sută.

Cocktailul pare să inhibe migrarea și invazia celulelor și să declanșeze o reacție care a dus la moartea a 100% dintre celulele canceroase din probă.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private