Sari la conținut

O linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Beneficii miraculoase asupra sănătății

remedii naturiste pentru vergeturi

O linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol. Beneficii miraculoase asupra sănătății.

Consumul unei linguri de ulei de măsline pe stomacul gol este unul extrem de sănătos. Uleiul de măsline extravirgin este o sursă excelență de grăsimi sănătoase și nutrienți care sunt valoroși pentru sănătatea noastră.

Potrivit specialiștilor de la BrightSide, acest obicei aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cercetările arată că uleiul de măsline băut pe stomacul gol protejează celulele de modificări care pot conduce la apariția cancerului. De asemenea, are proprietăți curative pentru colon și este un remediu excelent pentru persoanele care suferă de constipație.

Iată care sunt principalele motive că să bei o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol.

Uleiul de măsline este bun pentru piele, par, unghii și oase

Obiceiul de a consuma o linguriță de ulei de măsline pe stomacul gol în fiecare zi are un efect benefic asupra unghiilor, a pielii și a părului, redându-le aspectul sănătos. De asemenea, este un ingredient nelipsit din măștile pentru par sau ten, însă uleiul de măsline este mult mai eficient atunci când este administrat intern.

Citeste si:

Uleiul de măsline curată ficatul

Dacă bei ulei de măsline pe stomacul gol te asiguri că toate organele interne funcționează normal și elimina toxinele. În special, uleiul de măsline stimulează detoxifierea lui. Pentru un rezultat mai bun se amestecă 2 linguri de ulei de măsline extravirgin cu zeamă de la un sfert de lămâie și se consumă dimineață pe stomacul gol.

O linguriță de ulei de măsline te ajută să slăbești

Studiile arată că atunci când vrei să slăbești este foarte important să consumi grăsimi sănătoase.  Acestea stimulează metabolismul. Uleiul de măsline este un bun înlocuitor pentru unt care conține multe calorii și nu este recomandat spre consum dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

O linguriță de ulei de măsline întărește sistemul imunitar

Tot grăsimile sănătoase sunt responsabile cu acest efect benefic asupra sistemului imunitar. Consumă zilnic o lingură cu ulei de măsline pe stomacul gol, deoarece aduce multe beneficii pentru sistemul imunitar.

O linguriță de ulei de măsline protejează inima de boli

Există două tipuri de colesterol, cel bun (HDL) și cel rău (LDL), iar uleiul de măsline abundă în grăsimi sănătoase care măresc nivelul colesterolului bun. Astfel, inima ta este protejată de boli grave.

Include uleiul de măsline în alimentația ta alături de o dietă echilibrată care cuprinde cereale integrale, legume și fructe pentru a proteja sistemul cardiovascular.

O linguriță de ulei de măsline reduce inflamațiile din corp

Este unul dintre cele mai bune remedii cu efect antiinflamator în corp, de aceea ai un alt motiv că să bei ulei de măsline pe stomacul gol.

Uleiul de măsline controlează nivelul glicemiei

Cercetările arată că uleiul de măsline scade colesterolul rău și nivelul glicemiei din sânge. Acest efect este benefic pentru persoanele care suferă de diabet.

Uleiul de măsline protejează creierul

Datorită compusilor din conținutul sau, uleiul de măsline extravirgin sau presat la rece protejează creierul de maladii grave precum Alzheimer, scade riscul de depresie și îmbunătățește memoria.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.