Sari la conținut

Sub ce formă te ajută suplimentele nutritive?

Deseori suntem tentați să luăm singuri medicamente, fie și suplimente nutritive. Însă, oricât de mare ar fi tentația, nu este bine să iei nicio pastilă fără acordul medicului.

Unele, au anumite efecte adverse mai ales dacă ai boli cronice și iei mai multe medicamente care pot interacționa. La fel și suplimentele nutritive se iau numai la recomandarea medicului, după ce anumite analize au fost efectuate.

Chiar și atunci când te simți lipsită de energie sau când ești mereu obosită nu trebuie să te repezi la pastile. Nu înainte de a face anumite analize medicale pentru a vedea dacă este la mijloc o carență de vitamine.

Cu toate acestea, există anumite produse fitoterapeutice care au numeroase beneficii. De exemplu, echinaceea, ginsengul, acizii grași esențiali, mineralele pot fi de mare ajutor. Acestea, conform specialiștilor, ajută în cele mai multe afecțiuni de la răceală până la prevenția anumitor tipuri de cancer.

Iată rolul anumitor suplimente nutritive:

  • Vitamina C. Este un excelent antioxidant care are un rol important în procesele de regenerare a organismului. Sunt studii care arată că vitamina C contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrânire și deteriorare celulară. În plus, este de folos în menținerea în limite normale a colesterolului, dar și la creșterea imunității. Atenție însă la excese! Un exces de vitamina C poate să aducă și o serie de efecte negative asupra organismului.
  • Vitamina D. Este recunoscută pentru rolul important în menținerea sănătății osoase. Mai mult, ajută și la prevenirea virozelor respiratorii.
  • Vitamina E. Medicii spun că suplimentele de vitamina D contribuie la întărirea mecanismelor de apărare ale organismului. Sunt studii care arată că această vitamină poate preveni apariția cancerului.
  • Echinaceea. Contribuie la favorizarea digestiei, are efecte antiinflamatoare și antifungice. Este recunoscută pentru beneficiile în caz de răceală, gripă, bronșită sau otite. Dar, numeroase studii arată că pentru efecte bune trebuie să respecți o cură cu echinaceea de minimum 3 luni.
  • Propolis. Acesta este util pentru întărirea sistemului imunitar, crește puterea de concentrare dar și rezistența fizică a organismului. Se pare că ar putea chiar să prevină apariția răcelilor, a stărilor de slăbiciune fizică și combate oboseală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel