Sari la conținut

Substanța extrem de ieftină care dezinfectează căile respiratorii și poate lupta cu coronavirusul

Dezinfectează căile respiratorii. Deși costă doar câțiva lei, în farmacii, albastrul de metilen este foarte eficient în tratarea multor probleme de sănătate, printre care durerile în gât și cele de spate, aftele și infecțiile urinare. Recent, medicul Adina Alberts a spus chiar că e și un dezinfectant eficient pentru căile respiratorii și l-a numit chiar ”vaccin și tratament pentru noul coronavirus.”

Albastru de metilen a fost produs pentru prima dată în 1876. Substanța a fost folosită ca soluție antibacteriologică pentru tratamentul plăgilor de psoriazis și a altor boli, în cazurile de intoxicații cu cianură.

Dezinfectează căile respiratorii

ALBASTRU DE METILEN este un medicament și un colorant. Ca medicament, este utilizat sub formă sa injectabilă pentru tratarea methemoglobinemiei, dar și ca antidot în intoxicațiile cu cianură.
În 1891, medicul Paul Ehrilch trata cu albastru de metilen soldații americani bolnavi de malarie. Unii specialiști îl consideră un antimalaric mai eficient decât hidroxiclorochina.
În foarte multe cazuri, albastru de metilen înlocuiește cu succes antibioticul.
Acesta se folosește cu mare succes în infecțiile urinare cu bacteria E. Coli, în amigdalitele virale și bacteriene, în infecțiile tegumentare și în orice leziuni superficiale ale pielii sau mucoaselor. Vă amințiți, cu siguranță, că în copilărie, la fiecare roșu în gât, ni se pictau amigdalele cu ajutorul unui băț cu vată în vârf.
Astăzi există tablete, capsule, comprimate și loțiuni cu albastru de metilen, în farmacii.

 Adio infecții urinare

Albastrul de metil dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii. Cu o toxicitate redusă, produsul este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii.

– Pentru a fi eficiente, curele se ţin timp de 10-21 de zile (conform prospectului), iar după o pauză de 3-7 zile, ele se repetă, până când analizele microbiologice arată vindecarea

Dureri de gât si răceli

Durerile de gât reprezintă iritația sau mâncărimea (furnicătură) unei zone a faringelui (gâtului) care se intensifică la deglutiție (înghiţire). Atunci când această durere apare ca urmare a infecţiilor bacteriene sau virale, alergiilor sau inflamațiilor, se poate apela la remediul cu albastrul de metil.

Încă de la primele dureri, se aplică local albastru de metil, folosindu-se un beţişor de urechi. Se aplică câte puţin pe ambele amigdale, chiar dacă gustul este amar. Aplicarea locală realizată încă de la primele simptome poate duce la reducerea inflamaţiei în doar 5-6 ore.

Afte bucale

Leziuni simple sau ulceraţii dureroase, aftele bucale apar la nivelul gurii, fiind cauzate de un virus. Pe lângă menţinerea unei igiene riguroase (cea mai importantă măsură de prevenire şi tratament), se poate apela şi la un leac cu albastru de metil, care luptă eficient împotriva infecţiilor cavităţii bucale.

– Se toarnă câteva picături de albastru de metil pe un tifon uscat şi se tamponează cu el în gură. În cazul în care candidoza bucală persistă mai mult de 5 zile, se recomandă sfatul specialistului.

Luptă cu îmbătrânirea

Un studiu recent al Universitatii din Maryland (UMD) din SUA a descoperit că dozele mici de albastru de metil pot inversa simptomele îmbătrânirii premature.
Efectele benefice ale albastrului de metil au loc cu o viteză și eficiență pe care oamenii de știință o consideră „magică”.

Injecțiile calmează durerile de spate

Un grup de cercetători chinezi au inventat o injecţie pe bază de albastru de metil care diminuează considerabil durerile de spate.

Cercetarea a arătat că acest tratament a avut eficienţă în 90 la sută din cazuri, iar subiecţii au renunţat la medicamente, deoarece substanţa acţionează asupra nervilor. În plus, injecţia are rezultate benefice şi asupra inflamaţiilor.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel