luni, aprilie 19, 2021

Autoritățile susțin că pragul simbolic de un milion de persoane imunizate a fost atins mai devreme, în ciuda estimărilor făcute de experți. Astfel, etapa a treia (în care se va începe imunizarea generală

a populației) va începe mai devreme cu două săptămâni.

La momentul actual, în România, au fost imunizate peste un milion de persoane împotriva Covid-19. Acest lucru oferă speranță autorităților în ceea ce privește desfășurarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a începerii imunizării generale și, de asemenea, determină poziția României în fața unui nou val de Covid-19.

Peste un milion de persoane imunizate în România

Campania de vaccinare anti-COVID de la noi a depășit astăzi pragul simbolic de un milion de români care au primit cel puțin prima doză. Nivelul a fost atins la două luni de la

începutul campaniei naționale imunizare, dar mai repede decât estimase inițial autoritățile, așa că și etapa de imunizare generală a populației va începe mai devreme cu două săptămâni, a  spus premierul Florin Cîțu care a fost la Spitalul Universitar de Urgență și a marcat momentul cu o scurtă conferința de presă, potrivit Rador.

Premierul Florin Cîțu a subliniat faptul că autoritățile se așteptau ca persoana vaccinată cu numărul un milion să se înregistreze la sfârșitul acestei luni, dar iată că programul a fost devansat, ceea ce înseamnă că vaccinarea generală a întregii populații poate să înceapă

pe 15 martie.

Premierul a cerut cetățenilor să nu relaxeze restricțiile împotriva răspândirii COVID-19 și să poarte în continuare masca de protecție.

„Trebuie să readuc aminte că dacă vrem să avem o companie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie trebuie să respectăm toate regulile impuse. Purtatul măștii în spațiul public – am văzut deja foarte, foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiu public.

Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel şi la Ministerul Afacerilor Interne, o să vorbesc cu domnul Lucian

Bode să mă asigur că vom avea mai mulţi lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne care să-şi facă treaba. Văd peste tot, am mers și cu metroul, am mers şi pe stradă și văd oameni care nu poartă mască. Nu puteam să ne permitem așa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a reamintit că România se află pe locul în trei în Europa în clasamentul privind vaccinarea populației și a subliniat, din nou, că ținta campaniei naționale rămâne ca la sfârșitul lunii septembrie să fie vaccinate 10,4 milioane de persoane.

Ultimele stiri

Parteneri