Sari la conținut

Sucul care reglează nivelul de zahăr din sânge și te scapă de colesterol. Cum îl faci

Diabetul este o afecțiune metabolică cu care unii oameni se nasc, iar alții se pot dezvolta în timp. Afectează modul în care oamenii produc sau răspund la insulină, care la rândul său afectează modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul.

Din acest motiv, este important să țineți cont de ceea ce mâncați și de modul în care acesta vă poate afecta nivelul zahărului din sânge. Ghimbirul, de exemplu, are un conținut scăzut de carbohidrați și calorii. Are doar 1,3 grame de carbohidrați pe linguriță. Cunoscut pentru gustul picant și aroma inconfundabilă, ghimbirul conține, de asemenea, potasiu, fier și fibre.

Care sunt beneficiile consumului de ghimbir dacă aveți diabet?

De-a lungul anilor, s-a demonstrat că ghimbirul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și ajută la reglarea răspunsului la insulină la persoanele cu diabet.

Într-un studiu efectuat pe animale din 2014, șobolanii obezi cu diabet au primit un amestec de scorțișoară și ghimbir. Acești șobolani au experimentat o mulțime de beneficii, inclusiv:

  • greutate corporală redusă
  • scăderea masei de grăsime corporală
  • scăderea nivelului zahărului din sânge
  • niveluri crescute de insulină

Potrivit cercetătorilor dintr-un studiu din 2015, suplimentele cu pudră de ghimbir pot ajuta la îmbunătățirea zahărului din sânge. Participanții la acest studiu au primit 2 grame de ghimbir în fiecare zi timp de 12 săptămâni. La sfârșitul studiului, cercetătorii au descoperit că persoanele din acest grup au prezentat, de asemenea, niveluri mai scăzute de:

  • hemoglobina A1c
  • apolipoproteina B
  • apolipoproteina A-1
  • malondialdehidă

Cercetătorii dintr-un studiu din 2016 privind șobolanii cu diabet au descoperit că ghimbirul ar putea ajuta la protejarea împotriva problemelor cardiace care apar din cauza diabetului.

Proprietățile antiinflamatoare ale ghimbirului pot ajuta, de asemenea, la prevenirea anumitor complicații ale diabetului.

Riscuri și avertismente

Deși multe studii sugerează că ghimbirul ar putea fi util în gestionarea diabetului, ar trebui să luați măsuri de precauție atunci când îl consumați. Nu ar trebui să consumați mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi. Deși efectele secundare sunt rare, este posibil să aveți arsuri la stomac, diaree și stomac deranjat dacă mâncați ghimbir în cantități mari.

Femeile care sunt însărcinate trebuie să discute cu medicul lor despre utilizarea recomandată. De obicei, se crede că femeia însărcinată nu ar trebui să mănânce mai mult de 1 gram de ghimbir pe zi.

Sucul care reglează nivelul de zahăr din sânge și te scapă de colesterol

Ingrediente suc de ghimbir cu miere si lamaie:

– 1 radacina de ghimbir (cam cat 3 degete)
– zeama de la 3 lamai
– 6-7 linguri de miere de albine
– 1.5 litri de apa

Mod de preparare suc de ghimbir cu miere si lamaie:

Se spala bine ghimbirul si se curata de coaja, apoi se taie bucatele. Se adauga intr-un blender cu zeama de lamaie, mierea si apa (doar 500 mililitri – se va completa dupa cu restul de apa). Se da prin blender compozitia pana se omogenizeaza apoi se strecoara intr-un alt vas. Se completeaza apoi cu restul de apa si se lasa la fermentat la temperatura camerei 24 de ore.

Dupa aceasta perioada poate fi consumat fie simplu, fie insotit de cateva cuburi de gheata sau de cateva frunze de menta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel