Sari la conținut

Sucul de legume care crește puterea musculară în timpul antrenamentelor. STUDIU

Suc de sfecla rosie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Băuturi minune care te ajută să slăbești pe timp de iarnă

Sucul de fructe este bun, deoarece este dulce și majoritatea oamenilor îl iubește. În mod ironic, însă, deși mai sănătos, sucul de legume nu are prea mulți fani.

În ciuda faptului că sunt o sursă genială de nutrienți esențiali, sucurile de legume nu sunt preferatele oamenilor, în ciuda faptului că sunt incredibil de sănătoase și chiar prietenoase cu pierderea în greutate, spre deosebire de majoritatea sucurilor de fructe.

Dar dacă ți-am spune că unele sucuri de legume pot înlocui și suplimentele de antrenament? Se pare că există un anumit tip de suc de legume care ar putea crește forța musculară în timpul exercițiilor. Este vorba de sucul de sfeclă roșie.

Sucul de legume care crește puterea musculară în timpul antrenamentelor

Potrivit cercetătorilor, nitrații din sucul de sfeclă roșie pot crește puterea musculară înainte de antrenament. Deși studiile nu sunt clare cu privire la modul în care organismul transformă această moleculă într-o substanță chimică care este utilizată de celule.

În studiul publicat în revista Acta Physiologica, experții au urmărit distribuția nitraților ingerați în mușchi, urină, salivă și sânge a 10 persoane sănătoase care efectuează exerciții pentru picioare.

În timpul antrenamentului care a implicat 60 de contracții ale mușchilor coapsei la cea mai mare intensitate timp de cinci minute sau mai mult, a fost observată o creștere semnificativă a nitraților în mușchii cvadriceps. Acest efect, au spus experții, s-a datorat unei creșteri a forței musculare cu aproximativ 7% în comparație cu momentul în care au luat un placebo.

Suplimentarea alimentară cu nitrați mărește forța musculară în timpul exercițiilor fizice

Anterior, studiile au descoperit că o creștere a nitraților în țesuturi are loc împreună cu o creștere a fluidelor corporale după ingerarea nitraților din dietă etichetați.

Citând limitarea studiului, experții au spus că, în timp ce suplimentarea alimentară cu nitrați apare adesea prin consumul de suc de sfeclă roșie. Cu toate acestea, nu este clar cum ar fi putut fi diferite rezultatele dacă băutura este ingerată de către participanți.

Deoarece studiul a fost realizat pe tineri de sex masculin, oamenii de știință au adăugat că sunt necesare mai multe studii pentru a stabili modul în care suplimentarea ar afecta persoanele în vârstă și femeile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel