
De ce e bine să consumi sfeclă roșie. Efecte uimitoare

Sfecla roșie poate fi consumată pe tot parcursul anului, inclusiv în sezonul rece, putând fi ușor procurată și utilizată ca și aliment atât în stare crudă, cât și gătită. Cercetările științifice arată că este mai benefică în stare crudă decât preparată termic, deoarece, în timpul fierberii, sfecla roșie își poate pierde din proprietățile sale nutritive și curative pentru care ne este indicată să o consumăm.
Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...
Totuși, prin metabolizarea sfeclei roșii consumată în stare proaspătă, rezultă concentrații puternice ale substanțelor din care aceasta este alcătuită și de aceea, este bine să o consumăm în cantități limitate. De altfel, niciun un exces nu este bun, nu-i așa?
Consumul de sfeclă roșie ajută și buna funcționare a glandei tiroide datorită conținutului său de iod și contribuie la buna funcționare a miocardului, țesutul muscular al inimii. Dar pe lângă iod, sfecla roșie mai conține un complex de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale pentru ca organismul să funcționeze bine: vitamina A, B, C, calciu, magneziu, potasiu, fier, mangan, sulf.
Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...
Totodată, conținutul de aminoacizi din sfecla roșie au un rol important pentru dezvoltarea sistemului muscular, astfel că cei care doresc o masă musculară mare pot avea în vedere și un consum de sfeclă roșie. Un alt motiv pentru care este bine să consumăm sfeclă roșie este și faptul că protejează ficatul contribuind la regenerarea sa, inclusiv în cazul hepatitelor.
Sfecla roșie este indicată și persoanelor anemice, datorită conținutului de fier, magneziu și vitamine ce contribuie la formarea globulelor roșii. Și persoanele care au colesterol mare vor găsi un aliat de bază în sfeclă, deoarece sfecla roșie menține buna funcționare a sistemului sanguin și preîntâmpină astfel depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge. De asemenea, consumul regulat de sfeclă roșie previne și formarea cheagurilor.
Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...
Benefică și pentru persoanele ce suferă de diabet de tip I sau II, sfecla roșie contribuie cu succes la stabilizarea nivelului glicemiei.
Mai mult decât atât, sfecla roșie are și un efect diuretic, astfel că va fi de un real folos celor care au probleme cu rinichii, fie că vorbim de infecții renale sau chiar calculi renali (pietre la rinichi).
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.