marți, iunie 22, 2021

Ce este colesterolul? Colesterolul este un tip de lipide. Este o substanță cerată, asemănătoare grăsimilor, pe care ficatul dvs. o produce în mod natural. Este vital pentru formarea membranelor celulare,

a anumitor hormoni și a vitaminei D.

Colesterolul nu se dizolvă în apă, deci nu poate călători singur prin sânge. Pentru a ajuta la transportul colesterolului, ficatul dumneavoastră produce lipoproteine.

Lipoproteinele sunt particule obținute din grăsimi și proteine. Ele transportă colesterolul și trigliceridele (un alt tip de lipide) prin fluxul sanguin. Cele două forme majore de lipoproteine sunt lipoproteinele cu densitate mică (LDL) și lipoproteinele cu densitate mare (HDL).

Colesterolul bun vs. colesterolul rău

Dacă sângele dvs. conține prea mult colesterol LDL (colesterol transportat

de lipoproteine cu densitate mică), este cunoscut sub numele de colesterol ridicat. Atunci când este lăsat netratat, colesterolul ridicat poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv atac de cord sau accident vascular cerebral.

Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sunt deseori numite „colesterol rău”. Acesta transportă colesterolul spre artere. Dacă nivelul colesterolului LDL este prea ridicat, acesta se poate acumula pe pereții arterelor.

Pentru a contrui la scăderea colesterolului și la evitarea tuturor acestor probleme de sănătate, Dan Bituica ne propune o băutură simplă

cu o mulțime de beneficii pentru organismul nostru.

Pe lângă reglarea colesterolului, Dan Bituică menționează pe blog-ul său, că această băutură minunată ne ajută și la procesul de îmbunătățire a digestiei, la curățarea colonului, la echilibrarea sistemului limfatic, la alcanizarea organismului, dar și la detoxifierea ficatului. Unde mai punem că ne ajută și la eliminarea kilogramelor în plus?!

O mulțime de beneficii pentru sănătate într-un singur pahar!

Ce ingrediente avem nevoie pentru această băutură minunată?

  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de oțet de cidru
  • un vârf

    de cuțit de piper cayenne

  • opțional o linguriță de miere pentru îndulcire
  • 350 ml. de apă călduță

Pentru rezultate garantate această minunată și sănătoasă băutură se servește pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de servirea micului-dejun.

Cu toate aceste beneficii, băutura minune nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni ale stomcului.

 

Ultimele stiri

Parteneri