Sari la conținut

Sucul natural indicat pentru persoanele care suferă de insomnii. Este ușor de preparat și ai nevoie de numai două ingrediente!

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in corpul nostru in somn

Insomnia este o tulburare de somn care se manifestă prin dificultăți frecvente în a adormi, trezire repetată în timpul somnului sau o calitate scăzută a odihnei. Aceasta este considerată una dintre cele mai comune afecțiuni moderne, care, dacă nu este tratată în timp util, poate afecta grav sănătatea generală. Din fericire, alimentația are un rol semnificativ în tratarea afecțiunii, motiv pentru care acest suc natural pentru insomnie poate ameliora efectele negative.

Odihna este esențială pentru sănătatea organismului nostru. În timpul somnului, organismul se regenerează la nivel celular și se „încarcă” pentru o nouă zi. Dacă aceasta este perturbată, pe termen lung, funcțiile corpului vor fi afectate iar calitatea vieții va fi redusă în mod semnificativ.

Din fericire, alimentația poate influența în mod pozitiv această tulburare. Anumite alimente faciltează odihna și induc starea de somn.

Suc natural pentru insomnie și creșterea calității somnului

Lygia Alexandrescu, nutriționist, explică pentru Antena 3 care este sucul natural ce poate ameliora insomniile și, de asemenea, ce alte alimente ne ajută să avem un somn mai odihnitor.

Salata verde, inamicul insomniilor

„Salata verde are o reputație foarte bună de luptător împotriva insomniei. Acest lucru se datorează unor substanțe cu structura similară opioidelor care sunt prezente în salată. Așadar, salata verde ar trebui sa facă parte constant din cina zilnică alături de legume, kiwi, nuci si peste. Toate aceste alimente conțin vitamina B3 sau niacin, care este implicată în sinteza serotoninei si promovează un somn odihnitor. Amestecat cu zeama de lămâie, sucul de salată poate fi o băutură delicioasă, care induce în mod efectiv somnul, recomandă nutriționistul.

Carbohidrații complecși, esențiali pentru un somn de calitate

„Alimente cum ar fi: zarzavaturile, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, ciupercile de toate felurile, fructele, semințele, busuiocul, sunt surse bogate de carbohidrați complecși, care au un efect ușor sedativ deoarece cresc secreția de serotonina, neurotransmițătorul care induce somnul. Din copilărie știm cu toții că un pahar cu lapte băut seara, înainte de culcare, este unul dintre cele mai eficiente remedii ale insomniei. Laptele conține triptofan care, prin transformarea sa biochimică în serotonină, induce somnul și previne trezirea precoce”, adaugă nutriționistul.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel