sâmbătă, iunie 25, 2022

Mihaela Bilic, nutriționist, a transmis că nu este indicat să luați medicamente cu suc de grepfrut. Potrivit spuselor sale, această băutură poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Mihaela Bilic a transmis că este bine de știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...


Nu luați medicamente cu suc de grepfrut

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză).

Poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile.

Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică....

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, a scris Mihaela Bilic, nutriționist, pe pagina sa de Instagram.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

Medicamentele care interacționează cu grepfruitul roșu

Medicamente pentru colesterol: Atorvastatină, Lovastatină, Simvastatină

Medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale

Există câteva pastile care ar trebui luate cu atenție: Felodipină, Nifedipină, Losartan, Eplerenonă.

Combinate cu sucul de grepefruit, aceste medicamente pot duce la o scădere prea mare a tensiunii arteriale.

Unele medicamente pentru ritmul cardiac

Grepefruitul influențează unele medicamente care tratează bătăile anormale ale inimii. Aceste interacțiuni pot fi periculoase dacă printre pastile se numără: Amiodaronă, Dronedaronă.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

Aceste medicamente joacă un rol esențial în tratarea pacienților cu aritmii cardiace. Potrivit unui studiu, un pahar de 300 ml de suc de grepfruit poate crește nivelul acestor medicamente în sânge cu 84%, în comparație cu cei care nu consumă deloc acest citric.

Unele antibiotice

Deși antibioticele sunt unele dintre cele mai diverse categorii de medicamente, există câteva care au interacțiune semnificativă cu grepefruitul: Eritromicină, Rilpivirină și medicamente utilizate în HIV, primaquină, Albendazol.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

Medicamente împotriva depresiei și a anxietății

Există câteva medicamente prescrise de medicul psihiatru cu care grepefruitul interacționează. Printre acestea se numără: Quetiapină, Lurisadonă, Ziprasidonă, Buspironă, Diazepam, Midazolam, Triazolam.

Unele medicamente pentru subțierea sângelui

Medicamentele pentru subțierea sângelui sunt folosite pentru a trata și a preveni cheagurile de sânge. Unele interacționează cu grepefruitul, inclusiv: Apixaban, Rivaroxaban, Clopidogrel, Ticagrelor.

Medicamente pentru durere

Printre medicamentele pentru durere care interacționează cu grepefruitul se numără: Fentanil, Oxicodonă, Colchicină.

Medicamente pentru prostată

Câteva dintre pastilele pentru disfuncții erectile și pentru prostată care merită menționate sunt: Sildenafil (celebra Viagra), Tadalafil, Tamsulosin, Silodosin.

Mai mult, medicamentele pentru prostată pot provoca amețeli atunci când sunt luate împreună cu grapefruit, potrivit dcmedical.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private