Sari la conținut

Suferi de insomnii? Această tehnică te face să adormi în două minute

Insomniile pot fi cauzate de o multitudine de factori, de la probleme de sănătate la emoții negative și anxietate. Indiferent de cauză, insomniile pot provoca dezechilibre și pot altera în mod semnificativ calitatea vieții.

Somnul este esențial pentru sănătatea organismului nostru. În timpul somnului, corpul se regenerează la nivel celular și „pregătește” toate funcțiile pentru următoarea zi.

Insomniile, însă, pun în pericol toate beneficiile odihnei. Pentru a evita riscurile este important să găsești metode cât mai eficiente pentru ameliorarea acestora și, implicit, pentru inducerea somnului.

Tehnica militară de adormit

O nouă tehnică de a adormi în două minute a fost postată pe TikTok de către un pasionat de fitness. Acesta susține că este perfectă mai ales pentru persoanele care au probleme cu somnul și vor să remedieze insomniile.

„Tehnica a fost creată în armată pentru a ajuta soldaţii să adoarmă oricând, oriunde, chiar şi pe câmpul de luptă când mediul este inconfortabil şi zgomotos – somnul pentru un soldat este crucial. Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloţii de vânătoare care trebuie să fie atenţi tot timpul”, a spus Justin Augustin, într-un videoclip.

Trebuie să vă relaxați complet

„Relaxează-ţi muşchii frunţii. Ochii, obrajii, mandibula şi axează-te pe respiraţie. Apoi coboară spre gât şi umeri. Asigură-te că umerii nu sunt încordaţi. Lasă-i cât de jos poţi şi ţine mâinile moi pe lângă corp, inclusiv palmele şi degetele.

În tot acest timp, imaginează-ţi că eşti cuprins de o senzaţie de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor. Acum inspiră adânc şi expiră încet, relaxează-ţi pieptul, stomacul, coapsele, genunchii, gambele şi laba piciorului”, a explicat acesta, potrivit protv.ro.

Dacă începi să te gândeşti la ceva, repetă-ţi în gând timp de 10 secunde: „Nu gândi”. În timpul exercițiului trebuie să îți imaginezi că ești înconjurat/ă de un mediu exterior calm, precum o pădure verde sau un lac.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: