Sari la conținut

Cum putem scăpa de gușă fără intervenție chirurgicală?

Bărbia dublă apare atunci când, exact sub bărbie se formează un strat de grăsime sau atunci când mușchii gâtului își pierd din fermitate. Aspectul inestetic de gușă sau bărbie dublă reprezintă o îngrijorare pentru foarte multe persoane, dar în mod special pentru femei. Acest tip de imperfecțiune poate distrage atenția de la alte trăsături armonioase de la nivelul chipului.

Depozitele de grăsime în exces se pot așeza fie uniform pe întregul corp, fie preponderent în anumite zone (gât, abdomen, coapse, posterior) în funcție de mai mulți factori, în rândul cărora moștenirea genetică joacă un rol extrem de important. Chiar dacă nu afectează sănătatea, bărbia dublă este inestetică și poate afecta încrederea în sine a persoanelor care se confruntă cu ea.

Oana Manciu, medic specialist în chirurghie estetică, a descoperit o metodă proprie prin care acestă problemă poate fi rezolvată ușor, rapid și fără bisturiu. Tot ea efectuează și o procedură cu ajutorul căreia transpirația în exces este eliminată.

„În ultima perioadă, am observat un trend ascendent în lipsa de răbdare a pacienților pentru a obține rezultate noi. Iar în acest sens, am abordat o metodă proprie pentru topirea grăsimii de la nivelul bărbiei duble”, a spus dr. Oana Manciu, medic specialist chirurgie estetică.

 

O serie de factori pot cauza apariția bărbiei duble:

Vârsta –  pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea își pierde elasticitatea, iar acest lucru poate contribui la apariția bărbiei duble

Dieta și greutatea – greutatea nu este întoteauna cauza apariției bărbiei duble, însă poate contribui la apariția acesteia. O dietă bogată în calorii, alimente procesate și grăsimi nesănătoase favorizează acumularea kilogramelor în plus, precum și bărbia dublă

Bagajul genetic – genele joacă și ele un rol important în dezvoltarea bărbiei duble. Persoanele care au rude de gradul 1 cu bărbie dublă au șanse mai mari să dezvolte, la randul lor, această problemă

Postura adoptată– postura neadecvată a capului și a gâtului poate slăbi musculatura gâtului și a bărbiei, contribuind la formarea bărbiei duble.

„Bărbia dublă se poate topi și fără bisturiu, folosind un sistem de ultimă generație și anume – radiofrecvența fracționată transmisă printr-un sistem de microneedling combinând lipoliza injectabilă. Astfel, bărbia se poate topi după o ședință – maxim două”, a mai explicat medicul.

Procedura nu durează mai mult de 60 de minute și nu este dureroasă.

„Pot să spun cu siguranță că pacienta spune că nu a avut nicio durere, ba dimpotrivă, zâmbește, râde și spune „doamna doctor, plec din clinică fericită, nu m-a durut absolut nimic.”

Însă, timp de 4-7 zile, pacienta va fi puțin umflată.

„Dar din fericire, în contextul cotidian, poate să mascheze această umflatură prin purtarea măștii. Rezultatele încep să fie vizibile începând cu a treia săptămână, iar rezultatul maxim va fi vizibil la șapte săptămâni”

În cazul în care pacienta nu ia mai mult de trei kilograme în greutate, rezultatul este permanent. Însă, în caz contrar, pot apărea din nou mici depuneri la nivelul bărbiei.

Cui recomanzi această procedură?

„Tuturor persoanelor care au o grăsime sedentară la nivelul bărbiei duble și anume pacientelor care au născut și au rămas cu grăsime localizată sau pur și simplu sunt foarte multe persoane slabe care nu reușesc să scape de o acumulare de grăsime. Este benefică și pentru zona abdomenului și pentru coapsa internă și, de asemenea, pentru partea internă a brațelor”, a mai spus dr. Manciu.

Rezultatul final se obține într-o ședință, maxim două.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel