Sari la conținut

Suma fabuloasă plătită de un turist pentru o porţie de cartofi prăjiţi pe litoralul românesc

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din ce în ce mai mulţi români sunt nemulţumiţi de tarifele exorbitante practicate de patronii locațiilor din staţiunile de pe litoralul românesc, turiștii considerând că aceste costuri exagerate nu justifică serviciile oferite.

Un nou exemplu a fost făcut public de un turist care a avut un șoc când a văzut cât a ajuns să coste o porție de cartofi prăjiți în celebra staţiune Eforie Nord. Mai mult, se pare că de luni, 1 iulie, preţurile de pe litoral vor creşte şi mai mult, inclusiv la mâncare, nu doar la cazare.

Bon şocant, pe TikTok

La Eforie Nord, un român venit să se bucure de un concediu plăcut a avut parte de cea mai nefericită experiență. El a postat pe TikTok un bon fiscal care arată un preț de 120 de lei pe kilogramul de cartofi prăjiți. Atât l-au taxat comercianții, iar mesajul său s-a viralizat rapid, declanșând un val de comentarii. Pentru o porție de cartofi prăjiți de 135 de grame, clientul terasei din Eforie Nord a plătit 16 lei.

„120 lei kg? Sunt eu mai orb sau că nu înțeleg. E 4 lei kg de cartofi”, a comentat cineva la vederea fotografiei cu bonul din Eforie Nord.

Comparație cu preţurile practicate în Grecia

O altă persoană a făcut o comparație între prețurile de pe litoralul românesc și cele practicate în Grecia. Acolo, a spus respectivul, o porție de cartofi prăjiți costă 1,5 euro, adică aproximativ 8 lei. „În Grecia doar ce am mâncat o porție de cartofi prăjiți și am plătit 1,5 euro, adică vreo 8 lei”, a scris acesta.

Altcineva a arătat care sunt prețurile din Orange Beach, Grecia, unde o porție de cartofi costă 8,5 euro, dar oferta este atrăgătoare dacă mai adaugi ceva la porția comandată – „În Grecia, Orange Beach, dacă cumperi doar cartofi este 8,5 euro porția, dacă îți cumperi hamburger cu cartofi este 9,5 euro”.

„La noi se aplică 500% adaos pe litoral. Românul vrea să se îmbogățească în 3 luni. Asta este mentalitatea, cel care dă este de vină. Mergem la bulgari că ei gândesc altfel, adică pe termen lung”, a tras concluzia un român sătul de „afaceriștii” de pe litoralul românesc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel