Sari la conținut

Sunt mortale: Aceste boli ucid în 24 de ore

Accident vascular cerebral
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
AVC, boala care de ucide in cateva ore

Sunt mortale: Aceste boli ucid în 24 de ore! În trecut, oamenii nu știau cum să se vindece singuri, astăzi medicina a avansat semnificativ. Cu toate acestea, există încă boli care nu au leac. În plus, există și condiții care ne pot ucide în 24 de ore.

Acestea sunt boli și infecții agresive, așa că este mai bine să nu vă îmbolnăviți de ele:

Meningita meningococică
Bacteria este adesea transmisă prin saliva și mucus și este fatală în aproximativ 50 la sută din cazuri, potrivit Healthline. Simptomele sunt asemănătoare gripei, însoțite de o înțepenire a gâtului și confuzie.

Meningita vizează meningele (țesut care acoperă măduva spinării și creierul) și provoacă umflături care pot duce la leziuni severe ale creierului. Bebelușii și copiii mici sunt extrem de sensibili la boală.

Septicemie
Această afecțiune se referă la o infecție care s-a răspândit prin fluxul sanguin în alte părți ale corpului. Mai exact, se dezvoltă atunci când sistemul imunitar eliberează substanțe chimice care luptă împotriva infecțiilor care în cele din urmă provoacă inflamație în întregul corp.

Sepsisul sever provoacă insuficiență rapidă de organ și moarte. Se întâmplă adesea în spitalele în care pacienții se recuperează după o procedură și sunt predispuși la infecții.

avc
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Accident vascular cerebral
În timpul unui accident vascular cerebral, alimentarea cu sânge a creierului este fie întreruptă, fie redusă, ceea ce duce la lipsa de oxigen, umflarea creierului și moartea celulelor.

Simptomele pot include amorțeală sau paralizie pe o parte a corpului, vorbire tulbure, amețeli și confuzie.

Ciuma
Cunoscută și sub numele de Moartea Neagră, ciuma a fost cauzată de bacteria Yersinia pestis. La mijlocul anilor 1300, a distrus aproximativ jumătate din populația Europei.

Boala infectează animalele mici, cum ar fi șobolanii, și este apoi transmisă oamenilor prin purici sau alte insecte.

Simptomele includ febră mare, frisoane, vărsături și dureri corporale. Boala provoacă, de asemenea, umflarea ganglionilor limfatici (cunoscuți sub numele de bubon) și cangrenă, ducând în cele din urmă la șoc septic și moarte.

Holeră
Această boală intestinală are potențialul de a ucide în câteva ore dacă este lăsată netratată. Se transmite prin apă sau alimente contaminate. Cei infectați cu holeră suferă adesea de diaree intensă, vărsături și deshidratare, care pot duce la moarte.

Dengue
Această boală mortală este transmisă de țânțari în regiunile tropicale ale lumii. Simptomele includ erupții cutanate, febră, dureri de cap, sângerare din nas și gingii și dureri osoase. Boala poate deveni rapid fatală dacă o persoană dezvoltă febră hemoragică, leziuni ale organelor, sângerări severe și/sau deshidratare.

„Trebuie să fim mult mai proactivi în legătură cu febra dengue”, a declarat Jeremy Farrar, specialist în boli infecțioase care s-a alăturat OMS în luna mai a acestui anului trecut, potrivit Digi 24.

Ebola

Ebola este o boală extrem de contagioasă și mortală cauzată de virusul Ebola. Acesta a fost identificat pentru prima dată în 1976, în două focare simultane în Sudan și în Republica Democratică Congo. Virusul se transmite la om prin contactul cu animale infectate, cum ar fi liliecii fructiferi sau maimuțele, iar apoi se poate răspândi prin contact între oameni.

Ebola se caracterizează prin apariția bruscă a simptomelor, inclusiv febră, oboseală, dureri musculare, dureri de cap și dureri în gât. Aceste simptome sunt urmate de vărsături, diaree, erupții cutanate, afectarea funcțiilor renale și hepatice și hemoragii interne și externe. Boala are o rată de mortalitate ridicată, cu rate de mortalitate cuprinse între 25% și 90%, în funcție de tulpina virusului și de calitatea asistenței medicale disponibile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel