vineri, august 19, 2022

Vă răspunde medicul Valerian Ciubotaru, flebolog la Clinica Medicala Flebestet din Bucuresti

Liviana, 25 de ani: Deși mă feresc cât pot de mult să mă lovesc de obiecte din jurul meu (birou, coțturi de masă etc.), tot am picioarele și mâinile pline de vânătăi. Dacă mă strângi puțin de mână, dacă îmi lipesc piciorul de birou, imediat capăt o vânătaie și nici măcar nu îmi dau seama când apar. Sunt peste tot: pe genunchi, pe tibie, pe șolduri. Nu știu ce înseamnă asta și nici cum pot ameliora problema. Îmi lipseste vreo vitamină, e vreo problema hematologică? Pot să iau vreun medicament?

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Apariția „din senin” a vânătăilor nu este o boală în sine, poate fi vorba despre o fragilitate a vaselor de sânge din naștere, poate indica o carență de vitamina C sau de calciu și magneziu sau poate fi efectul secundar al aspirinei în exces, al medicamentelor anticoagulante, dar și al anticoncepționelelor orale.

În principiu, nu trebuie să vă îngrijoratț, dar trebuie să mergeti la un consult medical și să vă faceți niște
teste de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private