sâmbătă, august 15, 2020

Românii sunt din ce în ce mai conștienți de importanța unui stil de viață sănătos, iar acest lucru se reflectă și în preocuparea pentru alimentație.

Un studiu inițiat de Mind The Gap, companie specializată în cercetare de piață și consultanță a evidențiat faptul că 69% dintre ei declară că aleg produse alimentare cât mai naturale, iar 68% optează pentru produse alimentare de proveniență românească, atunci când au ocazia. „Interesul românilor față de alimentația sănătoasă nu este neapărat o noutate, dar a devenit o tendință mai vizibilă sub influența unor factori precum: campaniile educaționale lansate de autorități în mass media (legate de consumul de sare, apă, grăsimi, alcool), inițiativele unor retaileri populari de încurajare a consumului de produse locale, proaspete sau naturale, promovarea intensivă a gamelor bio sau cu ingrediente sănătoase”, a declarat Mirela Bâlcan, Senior Partner Mind the Gap.

Citește și:

Atenția acordată alimentației reiese și din faptul că sursele de informare dedicate – emisiunile TV, blogurile și site-urile pe teme de sănătate, nutriție, mișcare etc. sunt accesate de 35% dintre români. Tot ca o confirmare a acestei direcții, 34% dintre români iau suplimente alimentare sau fac diverse tratamente naturiste pentru a preveni instalarea unor afecțiuni.

Preocuparea față de un stil de viață sănătos nu se reflectă doar în opțiunile alimentare, ci și în conștientizarea importanței mișcării și a sportului. Astfel, 32% dintre români…

Citește și:

Citeste continuarea pe EVZMONDEN in acest LINK

Parteneri